Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kanadoje nužudytas žinomas mafijos lyderis

Nicolo Rizzuto, laikytas vienos iš svarbiausių Kanados mieste Monrealyje veikiančių mafijos grupuočių vadovų, buvo nušautas prie savo namų, o šis išpuolis siejamas su varžovų klanais, pranešė policija ir žiniasklaida.
Nicolo Rizzuto
Nicolo Rizzuto / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Nužudymas Kanada

Monrealio policija trečiadienį patvirtino radijo „Radio–Canada“ ir televizijos TVA pranešimą, kad buvo nužudytas 86 metų N.Rizzuto, imigrantas iš Sicilijos.

Šis išpuolis yra skaudus smūgis išeivių iš Sicilijos mafijos grupuotei, kuri šiame regione veikia jau apie 30 metų, tačiau jos įtaka pastaruoju metu atrodė mažėjanti.

N.Rizzuto atvyko į Kanadą 1954-aisiais ir pagarsėjo kaip vietos nusikalstamo pasaulio lyderis dar 1978 metais, kai mirė konkuruojančio Kalabrijos mafijos klano vadeiva Paolo Violi.

Dienraščio „La Presse“ žurnalistas Andre Noelis, kuris yra vienas iš neseniai išleistos knygos apie Kvebeko mafijos grupuočių veiklą autorių, mano, kad šis nužudymas tapo dar vienu susirėmimu tarp ilgamečių priešininkų. Pasak jo, panašu, kad Kalabrijos mafijos grupuotė pradėjo N.Rizzuto klano puolimą.

Kitas Kanados mafijos veiklos ekspertas Antonio Nicaso sakė, kad šis nužudymas galėjo būti kelių Šiaurės Amerikoje veikiančių mafijos grupuočių koalicijos, nesutariančios su siciliečiais, bendras žingsnis.

Pernai gruodį vienoje Monrealio gatvėje vidury dienos buvo nušautas N.Rizzuto 42 metų vaikaitis Nickas. Dėl šio nužudymo taip pat kaltinamos konkuruojančios mafijos grupuotės, esą siekusios pašalinti akivaizdų siciliečių klano vadeivos įpėdinį.
 

Nicko tėvas ir N.Rizzuto sūnus Vito Rizzuto anksčiau sukėlė pavojų savo grupuotės veiklai, kai 2004 metais buvo suimtas Jungtinėse Valstijose ir apkaltintas reketu. Tada vadovavimą siciliečiams perėmė Nicolo ir keli jo ištikimi padėjėjai.
 

2006 metais Vito buvo išduotas Jungtinėms Valstijos, kur jam buvo iškelta byla dėl 1981 metais įvykdyto trijų Bonanno nusikalstamo klano narių nužudymo. V.Rizzuto buvo pripažintas kaltu ir nuteistas kalėti 10 metų.

2006 lapkritį Kanados policija surengė didelę kovos su organizuotu nusikalstamumu operaciją „Coliseum“ ir suėmė N.Rizzuto. Vėliau jis buvo nuteistas ketveriems metams laisvės atėmimo ir pasiųstas už grotų su keliais bendrininkais. Išėjęs į laisvę mafijos vadeiva buvo atidžiai stebimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius