Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kanadoje policijos pareigūnai dėl įtarimų narkotikų vartojimu rausėsi Toronto mero šiukšlėse

Toronto policijos pareigūnai, įtarę miesto merą Robą Fordą narkotikų vartojimu, kurį laiką tikrino jo išmetamas šiukšles ir atidžiai sekė patį merą bei jo artimą draugą.
Robas Fordas, Toronto meras
Robas Fordas, Toronto meras / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ketvirtadienį paskelbtuose policijos dokumentuose nurodoma, kad po vaizdo įrašo, kuriame didžiausio Kanados miesto meras neva vartoja kokainą, pradėtas tyrimas privedė iki kelių asmenų suėmimo.

Dokumentuose smulkiai nurodomos detalės, dėl kurių buvo suimtas R.Fordo draugas ir kartais vairuotojas Alexanderas Lisi, kuriam buvo pateikti kaltinimai dėl marihuanos platinimo ir nešiojimo.

R.Fordas gegužę buvo apkaltintas viename vaizdo įraše rūkęs prastos kokybės kokainą, vadinamą kreku. Du laikraščio „Toronto Star“ žurnalistai sakė matę šį įrašą, tačiau viešai jis paskelbtas nebuvo. Tuo tarpu B.Fordas tvirtino, kad tokio įrašo iš viso nėra.

Vis tik Toronto policijos vadovas Bill Blairas vėliau pranešė, kad pareigūnams pavyko rasti vaizdo įrašą, kuris buvo ištrintas iš kompiuterio ir kuris, kaip tikėtasi, siejo merą R.Fordą su narkotikais.

Peržiūrėjęs įrašą B.Blairas net nusivylė, nes jame nepamatė nieko, dėl ko galima būtų kelti kaltinimus merui.

„Kaip Toronoto pilietis esu nusivylęs. Šis reikalas traumuoja šio miesto piliečius ir kenkia šio miesto reputacijai“, – pasakė jis.

Pagal policijos turimus dokumentus R.Fordas kelis kartus yra gavęs įtartino turinio paketų iš A.Lisi.

„A.Lisi priėjo prie mero automobilio iš vairuotojo pusės su nedideliu dovanų krepšeliu rankoje. Tada jis apėjo automobilį ir sėdo į jį iš keleivio pusės, – rašoma viename dokumente, kuris datuojamas 2013 metų liepos 30 d. – Po kelių minučių A.Lisi išlipo iš automobilio tuščiomis ir sėdo į savo „Range Rover“ automobilį“.

Kitame liepos 28 dienos dokumente nurodoma, kad tą dieną su R.Fordu susitikęs A.Lisi „nuolat naudojosi antižvalgybinėmis priemonėmis“.

Rugpjūčio 13 dienos ataskaitoje sakoma, kad A. Lisi susitikęs su R.Fordu „nuėjo į atokią vietovę netoliese esančiame miškelyje, kur buvo nepasiekiami stebėjimui, ir ten buvo beveik vieną valandą“.

Neseniai R.Fordas laidavo už A.Lisi kitoje baudžiamojoje byloje, laiške teismui girdamas jo vadovavimo sugebėjimus. Laiškas buvo įtrauktas į lygtinio paleidimo pareigūno paruoštą bylą po to, kai A.Lisi buvo nuteistas už grasinimą mirtimi vienai moteriai.

Ketvirtadienį iš ryto išėjęs iš namų R.Fordas piktai užsipuolė žurnalistus, reikalaudamas palikti jo privačias valdas. Į žurnalistų klausimus meras neatsakinėjo.

R.Fordas anksčiau sakė, kad jį nustebimo A.Lisi suėmimas šį mėnesį ir vadino bičiulį „geru vaikinu“, tikindamas, kad jis nepalieka savo draugų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius