Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kanados psichopatą“ šiurpiam nužudymui galėjo įkvėpti Holivudas

Ar įtariamas žudikas Luka Rocco Magnotta, pramintas „Kanados psichopatu“, buvo įkvėptas Holivudo filmų? Šią prielaidą pagrindžia nemažai detalių, susijusių su šiurpiu vieno kinų studento nužudymu.
Luca Rocco Magnotta
Luca Rocco Magnotta / „Scanpix“ nuotr.

Faktas, kad pornografinių filmų aktorius L.R.Magnotta nufilmavo kaip nužudo 33 metų studentą Lin Juną ir sukapoja į gabalus jo lavoną, taip pat anksčiau paskelbė internete kelis kitus vaizdo įrašus, tikriausiai byloja apie jo susižavėjimą kinu.

Be to, tiriamas kitoks jo galimas ryšys su JAV kino pramonės centru: Kanados policija nurodė tirianti, ar šis 29 metų vyras nėra susijęs su kita šiurpia žmogžudyste, įvykdyta Los Andžele prie garsiojo Holivudo ženklo.

66 metų Hervey Medellino palaikų dalys (galva, rankos ir koja), šių metų sausį buvo rastos Holivudo kalvose prie pėsčiųjų tako, vedančio prie Holivudo ženklo.

Policija „žino, kad Magnotta buvo JAV Vakarų pakrantėje“ tuo metu, kai buvo įvykdytas šis nužudymas, ketvirtadienį sakė Monrealio policijos atstovas Ianas Lafreniere'as, pridūręs, kad kol kas neaišku, ar jis buvo apsistojęs Los Andžele, ar kitame pajūrio mieste.

Įvairius L.R.Magnottos pėdsakus internete galima susieti su kai kuriais kino filmais, tokiais kaip „Amerikos psichopatas“ (American Psycho) ir „Esminis instinktas“ (Basic Instinct). Taip pat daug kam kyla asociacijų su filmo „Septyni“ (Se7en) scena, kurioje matoma į dėžę įdėta aktoriaus Brado Pitto galva.

Monrealyje įvykdytos žmogžudystės vaizdo įrašo, kurį dar šią savaitę buvo galima rasti internete, fone skamba muzika iš 2000 metais sukurto filmo apie žudiką maniaką „Amerikos psichopatas“.

Šiame filme vaizduojama, kaip turtingas Niujorko bankininkas, kurį vaidina Holivudo garsenybė Christianas Bale'as, slepia savo pamišėlišką antrąją asmenybę nuo bendradarbių ir draugų.

Šio filmo kulminacija tapo scena, kurioje Ch.Bale'o personažas kirviu užkapoja savo bendradarbį skambant grupės „Huey Lewis and the News“ dainai „It's Hip to be Square“.

Tuo tarpu vaizdo įraše, kurį L.R.Magnotta veikiausiai pats nufilmavo naktį iš gegužės 24-osios į 25-ąją, matoma, kaip Lin Junas nužudomas ledo smulkintuvu, skambant grupės „New Order“ dainai „True Faith“, kuri taip pat girdima „Amerikos psichopato“ pradžioje.

Viename iš vaizdo įrašų, kurie buvo pasirodę internete prieš pasklindant žiniai apie šį nužudymą, buvo pavadintas „Luka Magnottos oficiali pagrindinė daina“, taip pat skamba „True Faith“ melodija.

Taip esama šiurpių panašumų su „Oskarą“ pelniusiu 1992 metų filmu „Esminis instinktas“, kuriame pagrindinius vaidmenis sukūrė Michaelas Douglasas ir Sharon Stone.

Šio filmo pradžioje rodoma seksualinio nužudymo scena, kurioje vaizduojama, kaip pririšta prie lovos auka – kaip ir numanomame L.R.Magnottos vaizdo įraše – nužudoma ledo smulkintuvu.

Kita užuomina – jog kanadietis pasinaudojo slapyvardžiu Tramellis, išvažiuodamas autobusu iš Paryžiaus į Berlyną. Tramel taip pat yra Sh.Stone „Esminiame instinkte“ vaidinamos moters pavardė.

Prielaida, kad L.R.Magnotta galėjo būti įkvėptas žudyti kino filmų, turi svarų pagrindą: daugelio ekspertų nuomone, filmas „Gimę žudyti“ (Natural Born Killers) 1995 metais pastūmėjo du paauglius nužudyti kelis žmones Oklahomoje.

Tąsyk JAV rašytojas Johnas Grishamas, kuris buvo vieno iš nužudytųjų draugas, kaltino šio filmo režisierių Oliverį Stone'ą neatsakingu elgesiu, sakydamas, kad kino kūrėjai turėtų būti laikomi atsakingais už savo kūrinius, jeigu šie pakursto smurtą.

L.R.Magnotta pirmadienį buvo suimtas Berlyne, kai buvo pastebėtas vienoje interneto kavinėje – esą skaitydamas straipsnius apie save – po dešimt dienų trukusių tarptautinių gaudynių.

Vokietijos prokurorai ketvirtadienį sakė, kad suimtasis tikriausiai bus išduotas Kanadai iki šio mėnesio pabaigos, kur jam bus pateikti kaltinimai dėl Lin Juno nužudymo.

Manoma, jog šis kinas studentas vienu metu buvo L.R.Magnottos meilužis.

Pareigūnai rado kelias žmogaus kūno dalis, kurios tikriausiai priklausė Lin Junui. Jo liemuo buvo rastas lagamine netoli L.R.Magnottos namų, o nupjautos rankos ir kojos buvo išsiuntinėtos paštu Kanados politikams ir dviem mokykloms.

Policija taip pat mano, kad L.R.Magnotta kai kurias lavono dalis suvalgė.

Nužudytojo galva dar nerasta, todėl spėliojama, kad ji gali tebebūti kur nors pašte.

Kai kurie šį nužudymą sieja su 1995 metų filmu „Septyni“, kuriame B.Pittas ir Morganas Freemanas vaidina du detektyvus, ieškančius žudiko maniako, kurio metodai įkūnija septynias mirtinas nuodėmes.

Šio filmo pabaigoje vaizduojama, kaip randama kartotinė dėžė su B.Pitto galva.

Los Andželo pareigūnai, tiriantys bylą dėl netoli Holivudo ženklo rastos nukirstos galvos, sakė bendradarbiaujantys su Kanados policija, aiškinantis, ar su šiuo nusikaltimu nėra susijęs L.R.Magnotta.

Tuo tarpu I.Lafreniere'as sakė, kad tuo metu L.R.Magnotta buvo pakliuvęs į policijos akiratį.

„Žinome, kas mūsų įtariamasis (L.R.Magnotta) yra daug keliaujantis žmogus. Mėginome atsekti jo keliones; patikrinti, kur jis lankėsi. Tai nėra lengva“, – aiškino jis.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius