-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kanapės Vašingtone auginamos ir netoli Baltųjų rūmų

Apsaugos kameros ir spygliuota viela rodo, kad atėjome į tą vietą: sename sandėlyje aklagatvyje netoli Baltųjų rūmų įsikūrusi viena iš nedaugelio legalių kanapių plantacijų Jungtinių Valstijų sostinėje.
Kanapės
Kanapės / Muitinės departamento nuotr.

„Šios ekskursijos metu pasiimsime ir panikos pultelį, ... jeigu kas nors įsilaužtų“, – AFP žurnalistui sakė vienas iš bendrovės „Alternative Solutions“ įkūrėjų Mattas Lawsonas – Bakeris.

„Alternative Solutions“ yra viena iš septynių bendrovių, kurios Vašingtone leista legaliai auginti medicinines kanapes beveik 3700 – ams pacientų.

Tuo metu, kai daugelis pasaulio šalių tik svarsto apie marihuanos legalizavimą, medicininių kanapių auginimas legalizuotas jau 24-iose JAV valstijose, įskaitant ir sostinę Vašingtoną. Savo ruožtu „rekreacinė marihuana“ legalizuota keturiose valstijos ir Kolumbijos apygardoje.

„Šį verslą pradėjome 2012 metais. Gavome licencija, tačiau kurį laiką laukėme. Auginti pradėjome tik prieš metus, – sakė iš Australijos atvykęs M. Lawsonas – Bakeris. – Iš pradžių manėm, kad užsidirbsime milijonus.“

Tačiau Vašingtone medicininės marihuanos rinka yra labai maža, o konkurencija yra arši. Kol paklausa nepadidės, o tikimasi, kad ji tikrai augs, „Alternative Solutions“ kol kas augina tik pusę iš tūkstančio kanapių sodinukų, kuriuos jiems leista auginti pagal turimą licenciją.

Australas ir jo verslo partneriu tapęs uošvis Bobas Simmonsas, kurie abu anksčiau dirbo statybose, vis dar mokosi kanapių auginimo subtilybių. Priklausomai nuo kanapių rūšies, iš galutinio produkto jie gali užsidirbti maždaug 6615–9920 JAV dolerių už kilogramą.

Nuo 2015 metų lapkričio jų bendrovė jau nuėmė tris derlus ir gavo 700 000 JAV dolerių pajamų. Tačiau „Alternative Solutions“ savininkai be nuostolių pradėti dirbti planuoja dirbti tik po trejų ar ketverių metų.

Kanapių auginimu užsiimantieji tikisi, kad vieną dieną Vašingtonas visiškai legalizuos rekreacinę marihuaną. Tačiau bent jau kol kas, remiantis 2015 metų vasarį nustatyta tvarka, vyresnis nei 21 metų asmuo Vašingtone gali vartoti kanapių privačioje teritorijoje, disponuoti ne daugiau nei 56 gramais kanapių ir savo reikmėms auginti ne daugiau nei šešis kanapių sodinukus.

Kadangi legali prekyba kanapėmis rekreacinėms reikmėms yra uždrausta, klesti nelegali prekyba. „Policija nežino, kaip su tuo tvarkytis, todėl iš esmės į viską žiūri pro pirštus“, – sakė M. Lawsonas – Bakeris.

Jis tikisi, kad vieną dieną kanapės bus legalizuotos visoje Amerikoje ir tuomet jam atsivers milijardinės vertės rinka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius