Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kandidatai į Prancūzijos prezidentus gegužės 3 dieną surengs televizijos debatus

Kandidatai į Prancūzijos prezidentus – centristas Emmanuelis Macronas ir kraštutinių dešiniųjų lyderė Marine Le Pen – gegužės 3-iąją, likus keturioms dienoms iki antrojo rinkimų rato, surengs televizijos debatus, pirmadienį pranešė E.Macrono padėjėjai.
E.Macronas ir M.Le Pen
Kandidatai į Prancūzijos prezidentus gegužės 3 dieną surengs televizijos debatus. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Debatus visai šaliai transliuos du televizijos kanalai, sakė šaltinis.

E.Macronas debatų su M.Le Pen iš pradžių siekė vasario mėnesį, bet „ji atsisakė“, o dabar debatai bus, pridūrė šaltinis.

M.Le Pen kampanijos direktorius Davidas Rachline'as anksčiau sakė, kad debatai „turėtų įvykti“, nes jie padėtų visuomenei „labai aiškiai pamatyti du pateikiamus visuomenės pasirinkimus“.

39 metų politikos naujokas E.Macronas, buvęs bankininkas, pirmajame rinkimų rate sekmadienį gavo daugiausiai balsų – 23,75 procento.

Antrajame rate jis varžysis su 48 metų M.Le Pen, kraštutinių dešiniųjų Nacionalinio fronto lydere, kuri pirmajame rate gavo 21,53 proc. balsų.

Kiti kandidatai, tarp kurių buvo tradicinių, pagrindinės srovės kairiųjų ir dešiniųjų partijų atstovų, iš tolesnės rinkimų kovos iškrito.

E.Macronas siūlo centro platformą, palankią verslui, Europos Sąjungai ir išlaikančią Prancūzijos socialinio aprūpinimo tinklą.

M.Le Pen vykdo kampaniją su nacionalistine platforma, ragindama apriboti imigracija ir apriboti ryšius su Europos Sąjunga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius