Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kandidatas į EK vadovus Jeanas-Claude'as Junckeris: Ukrainą nuo Europos Sąjungos skiria 10-15 metų

Kandidatas į Europos Komisijos vadovus Jeanas-Claude'as Junckeris pirmadienį perspėjo, kad dėl smurto ir politinės krizės Ukraina dar mažiausiai dešimt metų neprisijungs prie Europos Sąjungos (ES).
Liuksemburgo ministras pirmininkas Jeanas-Claudeas Junckeris
Jeanas-Claudeas Junckeris / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Nemanau, kad dabar yra tinkamos sąlygos Ukrainai tapti (ES) nare per artimiausius 10-15 metų, daug mažiau, kad Ukraina taptų NATO nare“, – sakė J.C.Junckeris viešame kreipimęsi Madride.

Jis paragino įvesti griežtas sankcijas Rusijai, kurią ES kaltina Ukrainos separatistų rėmimu po kovo, kai Kijevas pasirašė šalį prie Europos priartinančią sutartį.

„Kadangi mes nenorime karo, turime įvesti sankcijas, kurios akivaizdžiai turi būti griežtinamos tol, kol Rusija nepakeis savo politikos“, – sakė J.C.Junckeris

Vėliau pirmadienį diplomatai sakė, kad ES pareigūnai susitarė sugriežtinti sankcijas ir papildė vadinamąjį juodąjį sąrašą dar 13 Rusijos ir Krymo gyventojų pavardžių bei į jį įtraukė dar dvi bendroves.

„Europos Sąjunga privalo reaguoti, kai nepaisoma tarptautinės teisės, ką šiuo metu daro prezidentas Vladimiras Putinas Kryme ir Ukrainos pietrytinėje dalyje“, – kalbėjo J.C.Junckeris.

„Kadangi mes nenorime karo, turime įvesti sankcijas, kurios akivaizdžiai turi būti griežtinamos tol, kol Rusija nepakeis savo politikos“, – sakė jis susitikime, kuriame taip pat dalyvavo Ispanijos ministras pirmininkas Mariano Rajoy.

Sekmadienį Ukrainos rytiniame Donecko regione vykusiame referendume rinkėjai masiškai, kaip pareiškė prorusiški separatistai, pritarė regiono nepriklausomybei. Tuo tarpu Kijevas šį referendumą vadina nelegaliu „farsu“.

J.C.Junckeris buvo Liuksemburgo ministras pirmininkas ir vadovavo euro zonos finansų ministrų grupei per paskutinę finansų krizę.

Dabar jis yra didžiausios Europarlamente Europos liaudies partijos (EPP) kandidatas į Europos Komisijos vadovo postą, kurį užims asmuo vėliau šiais metais pakeisiantis atsistatydinsiantį dabartinį pirmininką Jose Manuelį Barroso.

Jis taip pat yra laikomas ir lažybų agentūrų favoritu, nors jam iššūkį metė Vokietijos Socialistų partijos atstovas ir centro kairiųjų kandidatas Martinas Schulzas, kuris sekmadienį taip pat aplankė savo politinius sąjungininkus Ispanijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius