Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kandidato į Prancūzijos prezidentus F.Fillono žmona taip pat apkaltinta dėl fiktyvaus darbo skandalo

Kandidato į Prancūzijos prezidentus Francois Fillono žmona antradienį buvo apkaltinta bendrininkavimu piktnaudžiaujant valstybės lėšomis – dėl skandalo, apėmusio konservatorių kandidato kampaniją.
Penelope Fillon su vyru Francois
Penelope Fillon su vyru Francois / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

F.Fillonas jau buvo apkaltintas byloje dėl, kaip įtariama, fiktyvaus parlamentaro padėjėjos darbo Velse gimusiai Penelope Fillon, kuriai už jį buvo išmokėta šimtai tūkstančių eurų.

61 metų Penelope taip pat buvo apkaltinta dėl atlyginimo, kurį gavo iš literatūros žurnalo, priklausančio jos vyro draugui milijonieriui Marcui Ladreit de Lacharriere'ui.

Ji policijai pasakojo, kad niekada nebuvo įkėlusi kojos į „Revue des Deux Mondes“ redakciją, rašo savaitraštis „Journal du Dimanche“.

Naujas smūgis buvo suduotas mažiau nei keturios savaitės iki pirmojo Prancūzijos prezidento rinkimų rato balandžio 23 dieną. Antrasis ratas įvyks gegužės 7-ąją.

F.Fillonas, kurio teisinės bėdos, sausį kilus „Penelopegate“ skandalui, tik augo, kartą yra apibūdinęs žmoną kaip ištikimą kompanionę, kuri buvo su juo „politikoje 30 metų, ... bet visuomet – šešėlyje“.

Satyrinio tiriamosios žurnalistikos laikraščio „Le Canard Enchaine“ demaskavimai atkreipė įdėmų žiniasklaidos žvilgsnį į moterį, kurios niekas negalėjo prisiminti matęs darbe parlamento rūmuose.

Nors Prancūzijos parlamentarai gali samdyti šeimos narius, Penelope yra kaltinama ne ką tenuveikusi už tuos 680 tūkst. eurų, kuriuos per kelerius metus gavo kaip atlyginimą.

63 metų F.Fillonas ne kartą tvirtino, kad yra „politinio nužudymo“ auka.

Praėjusią savaitę jis apkaltino socialistų prezidentą Francois Hollande'ą per Finansų ministeriją renkant informaciją apie politikus, įskaitant buvusį premjerą Manuelį Vallsą, kuri tada buvo nutekinta spaudai.

Doras žmogus

F.Fillonas, kuris anksčiau šį mėnesį atlaikė didžiulį spaudimą trauktis iš prezidento rinkimų kovos, kažkada buvo aiškus jos favoritas, bet dabar apklausos rodo, kad jis gali nepatekti į antrą rinkimų ratą.

Jeigu rinkimai vyktų šiandien, antrajame rate varžytųsi kraštutinių dešiniųjų lyderė Marine Le Pen ir centristas Emmanuelis Macronas, rodo apklausos.

39 metų E.Macronas šiuo metu didele persvara įveiktų 48 metų M.Le Pen.

Praėjusią savaitę „Penelopegate“ pasisuko nauja kryptimi: finansų prokurorai paskelbė, kad išplečia tyrimą dėl fiktyvių darbų ir įtraukia įtarimus klastojimu.

Tyrėjai aiškinasi, ar Fillonai suklastojo dokumentus bandydami pateisinti Penelope atlyginimą, bet jos advokatas Pierre'as Cornut-Gentille's piktai atmetė šiuos įtarimus.

Baltaplaukė penkių vaikų motina dabar yra tūkstantį gyventojų turinčio Solemo kaimo Sarto rajone, kur pora gyvena dvare su bokštais, vietos tarybos narė.

Uolus katalikas F.Fillonas, kuris kampanijos metu vaizdavo save kaip dorą žmogų, taip pat buvo apkaltintas dėl to, kad nedeklaravo 2013 metais paimtos beprocentės 50 tūkst. eurų paskolos iš M.Ladreit de Lacharriere'o.

Tačiau šį mėnesį buvo demaskuotas potencialiai dar nesmagesnis dalykas: „Le Canard Enchaine“ pranešė, kad F.Fillonas per verslo forumą Sankt Peterburge 2015 metais pristatė Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui naftotiekių statytoją libanietį, su kuriuo pasirašė lobizmo kontraktą 50-čiai tūkst. dolerių (46,2 tūkst. eurų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius