Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kanibalo, kuris apkramtė veidą, auka tapęs amerikietis mokosi gyventi iš naujo

Paminėdama išpuolio metines JAV ligoninė paviešino vaizdo įrašą, kuriame pirmą kartą po žiauraus įvykio viešai prabilo nuo kanibalo nukentėjęs Ronaldas Poppo. Ligoninėje benamis vyras gyvena laimingai, mokosi groti gitara, jam toliau gydomi šokiruojantys veido sužalojimai, skelbia „The Independent“.
Ronaldas Poppo
Ronaldas Poppo / Kadras iš Youtube.com

Vaizdo įraše vyras dėkoja bendruomenės žmonėms, sakydamas, kad visada bus dėkingas už jų suteiktą paramą.

Po kanibalo išpuolio vyras liko visiškai aklas. Anot medikų, terapeutai apmokė R.Poppo pasirūpinti savimi. Jis išmoko groti gitara ir toliau kasdien praktikuojasi.

Iki siaubingo įvykio, nutikusio pernai gegužę, gatvėse benamis R.Poppo gyveno apie 30 metų. Praleidęs mėnesį ligoninėje jis buvo įkurdintas Jacksono memorialinėje ligoninėje, kur neseniai atšventė 66-ąjį gimtadienį.

Po išpuolio R.Poppo veidas liko stipriai sužalotas, 75 proc. jo veido buvo iškandžiota. Benamį beveik be sąmonės sumušė, nuogai išrengė ir apkramtė Majamyje gyvenęs Rudy Eugene. Jis buvo nušautas pareigūnų, kuomet šis nesitvardė, kai jam buvo liepta liautis puldinėti R.Poppo.

Iškart įtarta, kad R.Eugene užpuolimo metu buvo apsvaigęs nuo psichodelinių narkotikų. Atlikus toksikologinius tyrimus jo kūne aptikta marihuanos. Jo išpuolio motyvai lieka neaiškūs.

Žiauri istorija greit apskriejo pasaulio spaudą, internete pasklido R.Poppo nuotraukos, kuriose buvo matyti žiaurūs veido sužalojimai. Daugybė jų susidarė viršutinėje veido dalyje, ypač aplink akis ir nosį, vyrui prireikė kelių atstatomųjų operacijų.

Nors R. Poppo nebemato dienos šviesos, kitas akivaizdus išpuolio ženklas yra jo nosis – ant jos matyti didelė atvira žaizda. Gydymui prireiks rekonstrukcinės operacijos.

Antradienį ligoninės paviešintame vaizdo įraše R.Poppo dėkoja: „Ačiū visiems prisidėjusiems ir pagelbėjusiems. Žmonėms tokioje keblioje situacijoje reikia pagalbos ir aš esu įsitikinęs, kad yra ir daugiau žmonių, kurie atsidūrė bėdoje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius