Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karačio oro uosto prieigose kovotojai atakavo saugumo pajėgų postą

Ginkluoti užpuolikai antradienį atakavo vieną saugumo pajėgų postą prie oro uosto Pakistano pietiniame Karačio mieste, pranešė pareigūnai ir žiniasklaida.
Karačio oro uostas
Karačio oro uostas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Išpuolis buvo įvykdytas kitą dieną po didelės Talibano atakos tame oro uoste, pareikalavusios mažiausiai 37 žmonių gyvybių.

„Užpuolikai įsitraukė į susišaudymą su Oro uosto apsaugos policijos (ASF) pareigūnais prie sargybos posto, saugančio oro uostą“, – sakė ASF atstovas.

Televizijos reportažuose buvo matomos į atakos vietą skubiai važiuojančios sukarintų pajėgų mašinos ir greitosios pagalbos automobiliais.

„Sustabdėme visas skrydžių operacijas Karačio oro uoste ir evakuojame keleivius“, – sakė nacionalinės oro bendrovės „Pakistan International Airlines“ (PIA) atstovas Mashudas Tajwaras.

Minėtas sargybos postas yra prie įvažiavimo į ASF stovyklą, maždaug už 500 metrų nuo pagrindinio oro uosto komplekso.

Ataka surengta netrukus po to, kai Pakistanas pradėjo aviacijos smūgius neramiame šiaurės vakariniame genčių regione, pareikalavusius 15 žmonių gyvybių. Tie antskrydžiai veikiausiai buvo kariuomenės atsakas į Talibano puolimą Karačio oro uoste.

Atakos aukų padaugėjo iki 37

Karačio oro uoste antradienį buvo rasti apdegę septynių žmonių palaikai, todėl naktį iš sekmadienio į pirmadienį surengtos didelės Talibano kovotojų atakos aukų skaičius išaugo iki 37, pranešė Pakistano pareigūnai.

Žuvusieji buvo oro uosto darbuotojai, kurie prasidėjus atakai pasislėpė sandėlyje šaldytuve ir paskambino savo šeimoms, o vėliau žuvo, įsiplieskus gaisrui.

Pirmadienio vakarą aukų artimieji surengė protestą pagrindinėje Karačio gatvėje, reikalaudami, kad pareigūnai surastų jų šeimų narius, su kuriais jie kalbėjosi telefonu per tą ataką.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Žuvusiųjų Karačio oro uoste palaikai
AFP/„Scanpix“ nuotr./Žuvusiųjų Karačio oro uoste palaikai

„Ištraukėme septynis lavonus iš sandėlio šaldytuvo, kuris buvo apimtas gaisro“, – žurnalistams sakė provincijos sveikatos apsaugos ministras Sagheeras Ahmedas, pridūręs, kad dar vienas oro uosto apsaugos darbuotojas tebėra dingęs.

Pasak jo, šaldytuve, kuriame paprastai laikomi šaldyti maisto produktai, atakos metu buvo dingusi elektra.

Šaldomas sandėlys yra šalia terminalo, aptarnaujančio musulmonų maldininkus, vykstančius į Mekos miestą Saudo Arabijoje atlikti hadžo. Kompleksas buvo viena iš vietų, per kurias sukilėliai pateko į oro uostą, o per ataką jame kilo gaisras.

Iki šiol patvirtinta 11 oro uosto apsaugininkų žūtis; taip pat žuvo vienas sukarintų pajėgų reindžeris ir policininkas, 14 civilių darbuotojų ir 10 kovotojų.

Šis išpuolis pagal aukų skaičių yra didžiausia Talibano ataka Pakistane po to, kai praeitų metų rugsėjį automobilyje padėtos bombos sprogimas užmušė mažiausiai 42 žmones judriame Kisa Chvanio turguje šiaurės vakariniame Pešavaro mieste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius