Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karo ekspertas Valentinas Badrakas: Kremliaus planuose – Baltijos šalys ir Šiaurės Kazachstanas

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas Rytų Ukrainoje planuoja sukurti sausumos koridorių iki okupuoto Krymo ir taip pat užgrobti Baltijos šalis bei Šiaurės Kazachstaną, jeigu tarptautinės bendruomenės reakcija ir toliau bus vangi. Apie tai naujienų agentūros „Unian“ žurnalistams paskelbė karo ekspertas Valentinas Badrakas pirmadienį Kijeve.
Protesto akcija prieš Vladimiro Putino sukeltą karą Ukrainoje
Protesto akcija prieš Vladimiro Putino sukeltą karą Ukrainoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Putino planuose – Baltijos šalys, žinome, kad ten yra miestų, kur gyvena vien tik rusai, pavyzdžiui, Narva. Kitas jo tikslas – Šiaurės Kazachstanas“, – sakė V.Badrakas.

Ekspertas pabrėžė, kad Rusijos vadovas niekada nedaro skubotų žingsnių, o pasižiūri, kokia būna tarptautinė reakcija po pareiškimų, kuriuos išsako jam artimi asmenys, tokie kaip Konstantinas Zatulinas ar Vladimiras Žirinovskis.

„Po to seka karinis zondavimas – oro erdvės pažeidimai arba žmonių grobimai (Estijos saugumo darbuotojo pagrobimas) ir paskutiniai žingsniai – galimi atsitiktiniai raketų antskrydžiai arba karinio dalinio permetimas“, – galimus Kremliaus veiksmus aiškino ekspertas.

V.Badrakas priminė, kad dar 2006 m. Feodosijos (Krymas) paplūdimyje išsilaipino Rusijos jūrų pėstininkai. Tai buvo repeticija, per kurią išbandytas desantininkų išlaipinimas Ukrainos teritorijoje.

„Aišku, kad Putinas ant kortos pastatė viską, jam „Novorusija“ yra tik mažytis etapas, kurį jis išnaudos, stebėdamas tarptautinę reakciją. Jeigu reakcijos nėra, jis vyksta į G20 šalių susitikimą, tai jis ir toliau „iškirtinės“ praėjimą iki Krymo“, – įsitikinęs ekspertas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius