Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karščiai Lenkijoje: užmiršta automobilyje mirė trimetė, dar dviejų tragedijų išvengta

Lenkijos pietvakarinėje Silezijos vaivadijoje viena trimetė antradienį mirė nuo perkaitimo, kai tėvas paliko ją saulės atokaitoje stovinčiame automobilyje, pranešė pareigūnai ir žiniasklaida.
Kaitri saulė
Kaitri saulė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tą pačią dieną šalyje buvo užfiksuoti dar du panašūs incidentai, tačiau tragiškos baigties per juos pavyko išvengti.

Naujienų televizija TVN24 nurodė, kad nelaimė Rybniko mieste įvyko, kai tėvas, turėjęs nuvežti dukrą į vaikų darželį, veikiausiai ją užmiršo ir paliko automobilyje, pastatytame netoli jo darbovietės. Karštą dieną automobilyje aštuonias valandas išbuvusi mažylė mirė.

„Kai atėjo po aštuonių valandų ir pamatė dukrelę automobilyje, (tėvas) mėgino ją gaivinti, – sakė vietos policijos atstovė Aleksandra Nowara. – Deja, mergaitė jau buvo mirusi.“

Policijos atstovė pridūrė, kad dėl patirto sukrėtimo mergaitės tėvas buvo išvežtas į ligoninę, tyrėjai kol kas negalėjo jo apklausti.

Per plauką tragedijos antradienį taip pat išvengta šiaurės rytiniame Balstogės mieste, kur motina įkaitusiame automobilyje paliko aštuonmetį sūnų.

„Gydytojas tam nedavė leidimo“, – sakė A.Novara.

Panašus incidentas antradienį taip pat nutiko Krokuvoje. Kaip praneša TVN24, iš Baltarusijos atvykę sutuoktiniai išėjo apsipirkti, palikę savo trimetį sūnų automobilyje, stovinčiame saulėkaitoje truputį pravertu langu, kai oro temperatūra siekė apie 30 laipsnių Celsijaus.

Maždaug po valandos apie automobilyje paliktą vaiką policijai pranešė vienas vietos gyventojas.

„Mažylio veidas buvo paraudęs; jis garsiai verkė ir šaukė“, – sakė Mažosios Lenkijos vaivadijos policijos atstovas Mariuszas Ciarka.

Policijos pareigūnai surado to vaiko tėvus, kurie tuo metu buvo parduotuvėje. Jie sakė nepagalvoję, kad vaikui gali nutikti kažkas bloga.

Sukrėsti baltarusiai buvo apklausti policijos ir sakė sutiksiantys su paskirta bausme.

„Už pavojaus sukėlimą vaiko gyvybei arba sveikatai jiems gresia iki penkerių metų laisvės atėmimo, bet šiuo atveju bausmė bus švelnesnė, – sakė M.Ciarka. – Tai, kas įvyko – didelė pamoka ateičiai.“

Per plauką tragedijos antradienį taip pat išvengta šiaurės rytiniame Balstogės mieste, kur motina įkaitusiame automobilyje paliko aštuonmetį sūnų. Praeiviams pastebėjus vaiką ir pranešus policijai, atvykę pareigūnai išdaužė automobilio langą, o mažamečiui buvo suteikta medicinos pagalba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius