Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kartu su žudynėmis įtariamu norvegu dirbęs lenkas: jis sakė, kad turėjo merginą iš Lietuvos

Lenkijos portalas gazeta.pl cituoja lenką Kryzsztofą C., kuris teigia, jog dirbo kartu su įtariamuoju žudynėmis Norvegijoje. Anot lenko, Andersas Behringas Breivikas buvo ramus žmogus, vengė artimesnių kontaktų. Jis taip pat teigė, kad norvegas pasakojo draugavęs su lietuve.
Andersas Behringas Breivikas
Andersas Behringas Breivikas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Krzysztofas C. lenkų žurnalistams pasakojo, kad kartu su įtariamuoju dirbo prieš 10 metų telekomunikacijų bendrovėje „Enitel“. Pirmus šešis darbo bendrovėje mėnesius jie dirbo prie vieno stalo. „Jis buvo labai ramus žmogus“, – norvegą apibūdino Krzysztofas C. Lenkas tik teigiamais žodžiais apibūdino žmogų, kuris, kaip manoma, surengė neįtikėtino žiaurumo žudynes. Jis padėdavo tiek darbuotojams, tiek klientams, visuomet visu 100 proc. pasinerdavo į atliekamą darbą.

Krzysztofas C. atsiminė, kad po rugsėjo 11-osios įvykių A.B.Breivikas pasibaisėjo tuo, kas įvyko Jungtinėse Valstijose. Nepastebėjo lenkas ir to, kad norvegas kažkaip įtartinai žiūrėtų į kitų tautybių ar religijų žmones, nors įmonėje dirbo ir keli musulmonai.

Lenkų žurnalistų kalbintas vyras teigė, jog paskutinį kartą A.B.Breiviką jis matė Osle prieš 4–5 metus. „Mes šiek tiek šnektelėjome. Jis sakė, kad turi merginą iš Lietuvos, tačiau jie nusprendė skirtis“, – sakė Krzysztofas C.

Beje, jau anksčiau buvo skelbta, kad įtariamasis norvegas labai mėgo keliauti ir kaip vieną iš aplankytų valstybių paminėjo Lietuvą.

Krzysztofas C. sako, kad pamatęs internete žinią apie tai, ką greičiausiai padarė jo buvęs kolega, jis buvo šokiruotas ir iš pradžių negalėjo tuo patikėti. Jis paskambino kitiems buvusiems kolegoms, šie taip pat teigė nesuprantantys, kaip A.B.Breivikas galėjo padaryti kažką panašaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius