Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kas gali padėti lietuviui A.Mockui tapti Kolumbijos prezidentu?

Kolumbijoje sekmadienį vykstančiame pirmajame prezidento rinkimų ture, pasak apklausų, du kandidatai surinks apylygiai balsų.
Antanas Mockus, Bogotos meras
Antanas Mockus, Bogotos meras / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Kolumbija

Bet didelė tikimybė, kad antrąjį turą laimės žaliųjų partijos lyderis Antanas Mockus. Prieš mėnesį jis apklausose ėmė lenkti populiaraus kadenciją baigiančio Alvaro Uribės buvusį gynybos ministrą Juaną Manuelį Santosą. A.Mockaus politinė vizija – keisti visuomenę ugdant žmonių sąmoningumą.

Lietuvos radijo apžvalgininkė Audra Čepkauskaitė parengė trumpą apžvalgą apie A.Mockų. Žurnalistė pažymi, kad 58 metų matematikas ir filosofas, buvęs Bogotos universiteto rektorius, du kartus rinktas Kolumbijos sostinės meru A.Mockus yra sakęs, jog požiūrį, kad švietimas darbštumas ir sąžiningumas yra svarbiausia, jam diegė tėvai. Jie iš Lietuvos į Kolumbiją emigravo po Antrojo pasaulinio.A.Mockaus kadencijos metais surinkta trigubai daugiau mokesčių!

„Jie man davė meilę darbui, tikėjimą, kad darbštus, ryškus žmogus gali nuveikti labai skirtingus dalykus. Tėvai nepirkdavo baldų, o pirkdavo knygas“, – sakė A.Mockus, dalyvaujantis kolumbijos prezidento rinkimuose.

Būdamas meru A.Mockus ugdė miestiečių pilietiškumą pasitelkdamas humorą ir meną. Nuo smurto jis pasiūlė simbolinius skiepus, reguliuoti eismą pasiuntė pantomimos aktorius, rengė nusiginkllavimo akcijas, po kurių nusiklstamumas mieste sumažėjo. Beje, jo kadencijos metais surinkta trigubai daugiau mokesčių!

Politikos komentartorių teigimu, A.Mockaus populiarumą lemia ne tik padoraus politiko vardas ir įdirbis Bogotos mero poste, bet ir jo prioritetai: kultūra, švietimas, ir sveikatos apsauga. Taip pat ir komanda, vertinama už sąžiningumą ir kompetenciją. Antrasis Kolumbijos prezidento rinkimų turas rengiamas birželį. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius