Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Katalikų Bažnyčia Vokietijoje pasisako už atvykstančių pabėgėlių srauto mažinimą

Vokietija bando susidoroti su 1,1 mln. pabėgėlių, atvykusių į šią šalį 2015 m. be to, Berlynas dar nepateikė oficialaus naujų pabėgėlių, kurių atvykimo tikimasi šiemet, skaičiaus.
Vokietijos policija
Vokietijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vokietijos Katalikų Bažnyčia yra viena didžiausių labdaros sistemų šioje šalyje, todėl jai tenka svarbus vaidmuo pabėgėlių krizės akivaizdoje.

„Kaip Bažnyčia, mes sakome, kad turime sumažinti pabėgėlių skaičių", – pareiškė kardinolas Reinhardas Marxas, Miuncheno ir Freisingo arkivyskupas, Vokietijos Katalikų Vyskupų konferencijos pirmininkas, kurį cituoja leidinys Passauer Neue Presse. Vokietija negali padėti „visiems pasaulio vargstantiems“, – sakė Marxas.

Atsakymas į migracijos krizę, pasak kardinolo, neturėtų būti vien tik meilė, bet taip pat būtina ieškoti ir pašalinti krizės priežastis.

Tačiau Marxas išreiškė susirūpinimą ir dėl ksenofobijos augimo Vokietijoje, kuri reiškiasi kaip reakcija į didžiausią pabėgėlių krizę Europoje nuo Antrojo pasaulinio karo.

Ksenofobijos pavyzdžiu kardinolas Marxas laiko neseniai nuskambėjusį euroskeptiškos partijos Afd pasiūlymą, kad policija „jei reikia", turėtų nukreipti įspėjamus šūvius į migrantus, kurie nori įsibrauti į šalį.

Tokius pasiūlymus prelatas apibūdino kaip „nepriimtinus“, ir pridūrė „liūdna, kad visada egzistuoja galimybė dešiniųjų ekstremizmui ir rasizmui Vokietijoje"

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius