-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kavkaz Centr“: žuvo Šiaurės Kaukazo sukilėlių lyderis Doku Umarovas

Rusijos islamistų kovotojus Šiaurės Kaukaze palaikanti interneto svetainė „Kavkaz Centr“ antradienį pranešė, kad žuvo sukilėlių lyderis Doku Umarovas. Rusijos atstovai apie jo mirtį skelbė jau keletą kartų.
Doku Umarovas
Doku Umarovas / kavkazcenter.com nuotr.

Apie labiausiai Rusijos ieškomo asmens mirtį anksčiau jau skelbė Kremliaus palaikomas Čečėnijos regiono lyderis Ramzanas Kadyrovas, bet ne D.Umarovo šalininkai.

D.Umarovas ragino kovotojus rengti atakas per olimpiadą Sočyje vakarinėje Kaukazo dalyje, kur sukilėliai nori įkurti islamo valstybę.

Rusijos nacionalinio kovos su terorizmu komiteto atstovas sakė, kad negali patvirtinti informacijos apie D.Umarovo mirtį.

Rusijos nacionalinio kovos su terorizmu komiteto atstovas, kurį citavo naujienų agentūra RIA, sakė, kad negali patvirtinti informacijos apie D.Umarovo mirtį.

D.Umarovo žūties aplinkybių „Kavkaz Centr“ nenurodė, tačiau pavadino jį kankiniu, paaukojusiu „20 savo gyvenimo metų džihadui“.

D.Umarovas buvo laikomas didžiausiu Maskvos priešu, kai jis perėmė vadovavimą padrikam sukilėlių judėjimui, tęsiančiam atakas prieš Rusijos objektus ir reguliariai įsitraukiančiam į susirėmimus su federalinėmis pajėgomis.

Rusijos pareigūnai jau ne kartą skelbė apie šio barzdoto sukilėlių lyderio žūtį, tačiau jis vėliau vėl pasirodydavo vaizdo įrašuose, prisiimdamas atsakomybę dėl ypač žiaurių išpuolių.

D.Umarovas yra prisiėmęs atsakomybę dėl 2010 metais įvykdytų sprogdinimų Maskvos metropolitene, nusinešusių per 40 žmonių gyvybių, taip pat dėl sprogdinimo Maskvos Domodedovo oro uoste 2011 metais, kur žuvo 37 žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius