Kėlėte vestuvių puotą? Nepamirškite ir skyrybų puotos!

Vieną po kito Michiko žengė visus teisinius žingsnius, užbaigusius jos skyrybų procesą: turto pasidalijimą, vaiko globos numatymą ir piniginio fondo dukters studijoms paskyrimą. Tačiau širdgėlai apraminti dėl po aštuonerių metų žlugusios santuokos su savo vyru Taka, jokių formalių procesų teisinė sistema pasiūlyti negalėjo.
Skyrybų ceremonijos akimirka
Skyrybų ceremonijos akimirka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Štai tada Michiko ir nusprendė sudalyvauti skyrybų ceremonijoje ir įtiko tai padaryti savo vyrą.

Japonijoje šiuo metu skyrybomis baigiasi viena iš keturių santuokų. Nepaisant to, skyrybos šioje šalyje vis dar yra kultūrinis tabu. Vis populiarėjančios skyrybų ceremonijos padeda japonams įveikti besikeičiančias šalies socialines normas, įsitikinęs skyrybų ceremonijos planuotojas Hiroki Terai.

Tuomet, drauge laikydami sunkų, žalia spalva nudažytą plaktuką, Michiko ir Taka juo trinktelėjo per Michiko deimantą ir platininį vestuvių žiedą. Stiprus žiedas iškart nesulūžo, nepaisant taiklaus ir stipraus smūgioMichiko greitai buvusiu vyru tapsiantis Taka teigė, kad jo sutuoktinės mintis jį nustebino. Kai Michiko pasiūlė tapti tokios ceremonijos dalyviais, vyras niekada nebuvo apie ją girdėjęs. Tačiau kai internete perskaitė informaciją apie šią ceremoniją ir sužinojo, kad ji labai primena vestuvių ceremoniją, tik kad jos pasekmės yra visiškai priešingos, Taka nusprendė, kad, galbūt, tokio pobūdžio oficialus jo santuokos užbaigimas leis lengviau susidoroti su emocijomis.

Vilkėdama vasarišką tradicinę japonių aprangą, Mikita su Taka susitiko prie šventyklos Tokijuje. „Tai žymi šio mūsų gyvenimo etapo pabaigą“, – sakė paprastą verslininko kostiumą vilkintis Taka. Sutikdama, kad CNN žurnalistas dalyvautų jų skyrybų ceremonijoje, pora paprašė neminėti jų pavardžių.

Ceremonija prasidėjo porai įlipus į atskiras rikšas. Michiko ir Taka tyliai ir rimtai važinėjosi Tokijo gatvėmis. Už poros ėjo jos draugai, pakviesti tapti skyrybų ceremonijos liudininkais.

„Man patinka, kad suteikiama daug laiko viską apmąstyti, – CNN sakė Michiko draugė Isao Yokoyama. – Ar taip negeriau, nei staiga imti ir išsiskirti?“

Pasivažinėjimas rikšomis baigėsi prie specialiai įrengto pastato, papuošto užrašais „Atsigavinti“ ir „Išsiskirti“.

„Labai ačiū, kad atvykote“, – skyrybų ceremoniją pradėjo jos planuotojas Terai. Savo trumpoje kalboje jis paaiškino, kaip Taka ir Michiko nuo jų santuokos pradžios 2002 metais atitolo vienas nuo kito. „Laikas atsisveikinti“, – tarė Terai.

Tuomet, drauge laikydami sunkų, žalia spalva nudažytą plaktuką, Michiko ir Taka juo trinktelėjo per Michiko deimantą ir platininį vestuvių žiedą. Stiprus žiedas iškart nesulūžo, nepaisant taiklaus ir stipraus smūgio. Pora šešis kartus plaktuku smogė į žiedą, kol galiausiai šis buvo nebepataisomai sulaužytas.

„Jaučiuosi laisva, – pasakė atsipalaidavusi Michiko, ir pirmą kartą tądien nusišypsojo. – Po to, kai sulaužiau žiedą, jaučiuosi laisva“.

Taka pridūrė, kad jausmas abipusis. „Jaučiuosi geriau, nei kad prieš tai, kai sudalyvavome šioje ceremonijoje. Viskas baigta“, – sakė vyras.

Ir tai tikrai nebuvo  vienintelė pora, pasiryžusi taip ekscentriškai išsiskirti. Pasak Terai, jo verslas klesti. Vyras džiaugėsi sulaukęs tūkstančių skambučių ir teigė, kad ceremonijos yra užimtos savaitėms į priekį ne tik Japonijoje, bet ir Pietų Korėjoje.

„Mes neklaidiname, teigdami, kad skyrybos nėra liūdnas procesas, – sakė Terai. – Tačiau aš tikiu, kad priešais savo draugus, artimuosius ir šeimą paskelbdamas apie naujo savo gyvenimo etapo pradžią, nusibrėži sau aiškią liniją. Tai padeda emociškai“.

Po skyrybų ceremonijos seka trumpos vaišės. Simbolizuodami savo atskirus gyvenimus, Michiko ir Taka sėdi atskukę vienas kitam nugaras, prie atskirų stalų.

Dienai besibaigiant, išsiskyrę Taka ir Michiko padėkoja savo draugams ir atsisveikina vienas su kitu. Mandagiai nusilenkę vienas kitam, jie pasuka savo skirtingais keliais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius