Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kenija pamišo dėl Obamos

Pastaruoju metu galima pamanyti, jog Kenija tapo 52-ąja JAV valstija – jos miestų gatvės apklijuotos kandidato į prezidentus Baracko Obamos atvaizdais, jo vardas ir nuotraukos mirga laikraščių pirmuosiuose puslapiuose, jo garbei kasdien rengiami koncertai ir vadinimai.
Kenijoje.
Kenijoje. / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rinkimai Kenija

Iki JAV prezidento rinkimų liko mažiau nei dviem paroms, o Demokratų partijos kandidatas įgijęs žymią persvarą prieš respublikoną Johną McCainą, todėl ši Rytų Afrikos šalis, kurioje yra gimęs juodaodžio B.Obamos tėvas, laukia rinkimų baigties užgniaužusi kvapą.

Naujienos apie rinkimus, po kurių Baltuosiuose rūmuose pirmąkart gali įsikurti afroamerikietis, daugumoje Kenijos laikraščių prieš kelias dienas pradėtos spausdinti tose pat skiltyse, kaip ir krašto žinios.

B.Obama gimęs Junginėse Valstijose ir beveik nepažinojo savo tėvo, tačiau Kenijoje jis neįtikėtinai populiarus. Kai Ilinojaus senatorius 2006 metais atvyko su vizitu į šią šalį, jis buvo pasveikintas kaip nacionalinis didvyris.

Demokratų kandidatas šlovinamas baruose, jo atvaizdai ir pavardė puikuojasi ant marškinėlių ir autobusų.

Demokratų kandidatas šlovinamas baruose, jo atvaizdai ir pavardė puikuojasi ant marškinėlių ir autobusų.

Šio mėnesio pradžioje viena Nairobio baruose grojanti grupė sukūrė dainą „Obama už permainas“, kurioje JAV rinkėjai raginami: „Kad prasidėtų gerosios permainos, balsuokit už Obamą. Dabar – lemtingas metas, kurio negalima praleisti“.

B.Obamos manija neaplenkė iš mokyklų – neseniai jose buvo surengtas rašinėlių konkursas, kurio tema – laiškas kandidatams B.Obamai arba J.McCainui.

Konkurse dalyvavo tūkstančiai mokinių, iš kurių 87 proc. savo laiškus adresavo B.Obamai, o kiti – J.McCainui.

Tačiau aistrų sostinėje Nairobyje neįmanoma palyginti su tuo, kas vyksta Didžiojo Rifto slėnio šiaurės vakaruose esančiame Kogelo kaime, kuriame gyvena 86 metų B.Obamos senelė.

Sėkmingai vystantis B.Obamos rinkimų kampanijai, „Mama Sara“ tapo savotiška Kenijos garsenybe, o jos kuklius namus nuolat apgulę žurnalistai ir televizijos automobiliai.

Arčiausiai kaimo esančiame Kisumo mieste visų viešbučių vietos seniai užimtos.

Sekmadienį B.Obama tapo ne vien pagrindine laikraščių žvaigžde – visoje šalyje už jį buvo aukojamos mišios, o vakare ketinama pirmąkart parodyti vaidinamą apie juodaodžio kandidato į JAV prezidentus karjerą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius