Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keturis dūrius į kaklą per išpuolį Hurgadoje patyręs švedas: „Laimei, išvengiau peilio į krūtinę“

Švedas Sammie Olovsson leidiniui independent.co.uk papasakojo apie kruviną išpuolį. Vyras teigė, kad buvo užpultas restorane vakarienės metu – jam į kaklą durta keturis kartus.
Švedas Sammie Olovsson
Švedas Sammie Olovsson / „Scanpix“/AP nuotr.

Egipto viešbučio, kuriame įvykdytas išpuolis, atstovai tvirtina, kad už ataką „atsakingas jaunas vyras, kuris buvo apsvaigęs nuo narkotikų“ ir pasirodžiusius gandus, kad ataką įkvėpė ISIS pavadino absurdu. 

Buvo skelbta, kad išpuolį įvykdė 21 m. studentas iš Kairo Mohammedas Hassanas Mohammedas Mahfouzas. Jis veikė ne vienas. Per išpuolį, penktadienį įvykdytame viešbutyje „Bella Vista“, sužeisti du austrai ir švedas. 

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Šeštadienio rytas po išpuolio Hurgadoje
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Šeštadienio rytas po išpuolio Hurgadoje

Liudininkų pasakojimais, vyrai mosavo ISIS vėliavomis, o į Hurgados paplūdimį atplaukė Raudonąja jūra. Jie buvo ginkluoti peiliais, turėjo „šaunamąjį ginklą“, taip pat buvo apsijuosę sprogstamaisiais diržais. Buvo pasirodžiusi informacija, kad jie iš pradžių norėjo turistus pagrobti. 

Viešbučio tinklalapyje esą pateikiama „tikroji versija“, kaip vyko keturias minutes trukęs incidentas. „Du jauni nuo narkotikų apsvaigę vyrai įsiveržė į vieną iš mūsų restoranų, jie turėjo netikrą (plastikinį) ginklą ir peilių“, – teigiama viešbučio pranešime. 

„Vienas iš užpuolikų peiliu sužeidė mūsų svečius (tris turistus), mūsų apsauga ir policijos pareigūnai veikė bedelsdami nė sekundės“, – tęsiama viešbučio pranešime. 

Austrai Renata ir Wilhelmas Weissleinai (abu – 72-ejų metų) ir 27-erių švedas Sammie Olovsson sužeisti nesunkiai. Vienas jų iš ligoninės paleistas jau po kelių valandų. 

Gandus ir pasirodžiusias žinias, kad už šio išpuolio slypi ISIS, viešbučio atstovai vadino nesąmone. „Tai greičiausiai yra propaganda, kuria siekiama paveikti Egipto turizmą neigiamai, toks buvo svarbiausias tikslas“, – teigiama viešbučio pranešime. Egipto vidaus reikalų ministerija taip pat nelinkusi šio incidento traktuoti kaip teroro akto. 

Vis dėlto liudininkai pasakojo, kad užpuolikas buvo apsijuosęs sprogstamąjį diržą. 64-erių Janas Ericas Olovssonas vakarieniavo restorane su sūnumi Sammie, kai prasidėjo ataka. „Viskas vyko labai greitai“, – sakė jis švedų portalui „Expressenn“. „Ginklas į mane buvo nukreiptas tris kartus, o Sammie buvo subadytas“, – kraupų įvykį prisiminė vyras. 

Pamatęs savo sūnų gulintį kraujo klane, išspruko į lauką ir iškvietė greitąją pagalbą. 

Sammie socialiniame tinkle „Facebook“ bičiulius vėliau patikino, kad nepaisant to, kad keturis kartus jam durta peiliu, jis atsigauna ir sekmadienį planuoja išeiti iš ligoninės. 

„Man pasisekė, kad išvengiau dūrio į krūtinę“, – parašė jis, pridurdamas, kad užpuolikas kelis kartus bandė durti peiliu į kaklą, tačiau pataikė į raumenis, o ne į arterijas ar nervus. „Aš gimiau po laiminga žvaigžde“, – pasidžiaugė vyras, išvengęs mirties. 

Kai įvyko išpuolis, restorane vakarieniavo ir dar viena turistė iš Švedijos. Zainab Feili teigė, kad situacija atrodė chaotiška. „Visi tiesiog bėgo... Girdėjome šūvius. Visi verkė. Tai buvo baisu“, – sakė ji. 

VIDEO: Išpuolis Hurgados viešbutyje, kuriame buvo ir lietuvių
VIDEO: Edvardas Žičkus apie atostogas Hurgadoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius