Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 15 /11:08

Ketvirtadienį Vladimiras Putinas 10 kartą kreipėsi į liaudį per TV ir atsakinėjo į klausimus tiesioginiame eteryje

Ketvirtadienį vidurdienį Maskvos laiku (arba 10 val. Lietuvos laiku) Rusijos premjeras Vladimiras Putinas kreipėsi į liaudį iš TV ekranų.
Ketvirtadienį Vladimiras Putinas 10 kartą kreipėsi į liaudį per TV
Vladimiras Putinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šį jubiliejinį dešimtą kartą V.Putinas iš ekranų kalbėjo jau kaip oficialus pretendentas į Rusijos prezidento postą.

Nuo 2001 metų gruodžio 24 d. į tautą jis jau šešis kartus kreipėsi kaip prezidentas ir tris kartus kaip premjeras.

NEWSru.com pasidomėjo, kaip V.Putinas ruošėsi telemaratonui ir kokie „nepatogūs“ klausimai gali laukti premjero. Jie politiką pasieks telefonu, per internetą, bus pateikiami tiesioginiame eteryje.

V.Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas sako, kad pastarieji dešimt metų, kai V.Putinas TV eteryje tiesiogiai bendrauja su tauta, parodė, jog šis šalies vadovo politinis šou „nėra pastatyminis“.

Taip pat pripažino, kad premjero spaudos tarnyba atlieka tyrimą, bando nuspėti įvykių eigą ir prognozuoja, kokie klausimai bus pateikti. Todėl prieš TV eterį V.Putinas skaito šūsnį surašytos informacijos, kuria pasinaudos atsakydamas į klausimus, nes mėgstamiausias V.Putino arkliukas – žongliravimas statistika.

Prognozuojami klausimai

V.Putino komanda prognozuoja, kad TV žiūrovai klaus, ką premjeras turi omeny nuolat kartodamas, kad Rusija eina „modernizacijos keliu“. Taip pat klaus, kodėl, iškėlus lozungą „stambinimas“, uždaromi vaikų darželiai, medicinos punktai, mokyklos.

V.Putinui bus priminti ir jo pažadai kontroliuoti komunalinių mokesčių tarifus, kurie nuolat kyla.

Vienas lengviausiai prognozuojamų klausimų – ir apie nekilnojamojo turto, kurio dauguma rusų neįperka, kainas. Net ir gavę banko paskolą daugelis rusų neišsimoka už butą per visą savo gyvenimą.

Medicinos seserys turėtų kaltinti V.Putiną apgaule: „Jūs vis kalbate apie algų kėlimą medicinos darbuotojams, tačiau mes kažkodėl to nejaučiame.“

Pastebėta, kad daugelis klausimų sukasi apie algas ir socialines išmokas. Ir tik 5 proc. – apie valstybės politiką plačiąja prasme arba vidaus politiką.

Bene populiariausias politinis klausimas turėtų būti apie masinius protestus Rusijoje ir opozicijos lyderių suėmimus – juk tokia nepasitenkinimo banga kilo pirmą kartą.

Laukiama ir klausimų apie verslininką Michailą Prochorovą – kol kas rimčiausią V.Putino konkurentą prezidento rinkimuose. V.Putinas dar nėra viešai komentavęs nei savo konkurento kandidatūros, nei įvykių Bolotnaja aikštėje. Nebent komentaru pavadintume jo kaltinimus, mestus JAV valstybės sekretorei H.Clinton, kad ši neva kursto neramumus Rusijoje.

Papildyta 10.15 val. Komentuodamas mitingą Bolotnaja aikštėje, V.Putinas sakė, kad tautai reikšti nuomonę yra labai normalu. Tik labai svarbu, kad nuomonės reiškimo formos neperžengtų įstatymo leistinų ribų. Jis pasidžiaugė, kad dėl „Putino režimo“ kilusios demonstracijos neperžengė ribų.

Vertindamas Rusijos opozicijos veiksmus, V.Putinas taip pat teigė, kad pozicijos ir opozicijos kova – amžinas dalykas. Opozicija visuomet ieškojo būdų kritikuoti valdžią.

Premjeras taip pat patvirtino, kad, jo nuomone, rinkimai į Rusijos parlamentą vyko skaidriai. Ir pasiūlė visose rinkiminėse apylinkėse pastatyti internetines kameras.

Papildyta 10.23 val. Nustebęs, kad tiek daug klausimų apie opozicijos mitingus, V.Putinas galiausiai nusprendė atsakyti ir į klausimą, ar Rusijoje gali kilti revoliucija. Premjeras prisipažino kad, pamatęs prie protestuotojų atlapų prisegtas kažkokias baltas juosteles, pagalvojo, kad tai – kovotojai su AIDS. Jam susidarė įspūdis, kad jauni žmonės atlapus papuošė sulankstytomis kontraceptinėmis priemonėmis (prezervatyvais)... ir pagyrė tokią „iniciatyvą“.

Papildyta 11.08 val. Žurnalistai praneša, kad V.Putinas (tiksliau informacinis centras, rengiantis šį TV tiltą), gavo 1,5 mln. laiškų.

Gavęs skundų, kad Rusijos verslininkai negali gauti banko paskolų verslo vystymui ir turi mokėti kyšius, V.Putinas pareiškė, kad paskolos skatina infliaciją. Todėl Kinijos ar JAV pavyzdys nėra geras. O jeigu verlininkai turi iš ko mokėti „otkatus“, vadinasi dar gyvena gerai.

Į klausimą apie didžiulę infliaciją šalyje, premjeras atsakė gražbyliavimo perlais: štai Japonijoje infliacija 200 proc., o Rusijoje – tik 10 proc. T.y. pati mažiausia istorijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius