-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kijevas laukia Rusijos nuolaidų dėl dujų artimiausiomis dienomis

Ukrainos valdžia tikisi, kad Rusija artimiausiomis dienomis sutiks sumažinti dujų kainą, ir atideda 2010 metų biudžeto priėmimą, tikėdamasi sumažinti prognozuojamą deficito iki suderintų su Tarptautiniu valiutos fondu 6 proc. BVP.
Anot J.Simonavičiūtės, jei Rusija, kaip žada, atpigins dujas, šildymo kaina rudenį gali sumažėti.
Anot J.Simonavičiūtės, jei Rusija, kaip žada, atpigins dujas, šildymo kaina rudenį gali sumažėti. / Egidijaus Jankausko/15min.lt nuotr.

Ankstesnė Ukrainos vadovybė sutiko mokėti Rusijai už kurą pagal formulę, grindžiamą pasaulinėmis naftos kainomis, ir naujoji valdžia mėgina pakeisti šį susitarimą. TVF reikalauja, kad Kijevas priimtų biudžetą su aptartu deficitu, o tada fondas toliau teiks šaliai, kurios ekonomika smarkiai nukentėjo nuo krizės ir politinio nestabilumo, iš viso 16,5 mlrd. dolerių paskolas.

„Mes turėjome išnagrinėti 2010 metų biudžeto projektą, bet nukėlėme šį klausimą į pirmadienį, nes faktiškai mūsų biudžeto projektas jau parengtas, bet vienintelis neišspręstas klausimas – tai dujų, kurias mes gauname iš Rusijos Federacijos, kaina“, – sakė Andrijus Kliujevas spaudos konferencijoje po vyriausybės posėdžio trečiadienį.

„Yra prasmės kelias dienas palaukti, kad būtų galima nustatyti tikslu skaičių už dujas. Manau, artimiausiu laiku mes pasieksime konsensusą su Rusijos vadovybe, ir dujų kaina bus sumažinta“, – sakė jis.

A.Kliujevas nepasakė, kokia kaina Ukrainos valdžiai yra priimtina, tik pakartojo, kad 330 už tūkstantį kubinių metrų ekonomika „neištemps“. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius