Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kijeve tikrinamos slėptuvės nuo bombų

Kijeve nuspręsta nuodugniai apžiūrėti slėptuves nuo bombų. Miesto administracija įsakė atidžiai patikrinti slėptuvių būklę, ir ar jos būtų tinkamos naudoti pagal paskirtį, praneša 5.ua.
Slėptuvė nuo bombų
Slėptuvė nuo bombų / Naujienų agentūros „Unian“ nuotr.
Temos: 2 Ukraina Kyjivas

Kijevo miesto administracijos vadovas Volodymyras Bondarenko ketvirtadienį pats vyko į miesto slėptuves ir apžiūrėjo, ar, iškilus grėsmei, jose galėtų slėptis Kijevo gyventojai.

Jis patikrino dvi slėptuves. Vienoje jų prieglobstį iki trijų dienų galėtų gauti 485 žmonės. Jie ten gautų geriamojo vandens ir maisto, būtų užtikrintos geros sanitarinės sąlygos. Dmitrovo gatvėje esančioje slėptuvėje žmonės galėtų pasislėpti tik kelioms valandoms – ji pritaikyta trumpalaikiam naudojimui.

Anot V.Bondarenko, Kijeve iš viso yra 526 slėptuvės. 299 priklauso bendruomenei, kitos – įvairioms sostinės įmonėms. „Šiandien miesto valdžia dirba tam, kad slėptuvėse būtų užtikrintos techninės sąlygos, kurios leistų ten slėptis žmonėms“, – sakė jis. V.Bondarenko taip pat ragino prie slėptuvių būklės gerinimo prisidėti privačius investuotojus ir labdaros organizacijas. 

V.Bondarenko taip pat atkreipė dėmesį, kad šiuo metu būtų gana sudėtinga pranešti Kijevo gyventojams apie pavojų ir juos paraginti bėgti į slėptuves. Anksčiau pavojaus pranešimas būtų buvęs transliuojamas per radiją. Kijevo miesto administracijos vadovas teigia, kad dabar į gatves išvažiuotų automobiliai su garsiakalbiais, kurie įspėtų Kijevo žmones.

Artimiausiomis dienomis žadama informuoti gyventojus, kur yra artimiausios slėptuvės nuo jų namų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius