Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 31 /2014 04 01

Kijevo centre – šaudymas: keli sužeisti, šaulys – „Pravyj sektor“ narys

Kijevo centre pirmadienį ultranacionalistinei organizacijai „Pravyj sektor“ priklausantis asmuo ėmė šaudyti į aplinkinius. Sužeisti trys žmonės, skelbia segodnia.ua.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Nuotr. iš „Facebook“

Pranešama, kad tarp sužeistųjų – du Maidano savigynos būrio nariai. Iš viso buvo šauta penkis kartus.

Vidaus reikalų ministras Arsenas Avakovas, kurio atsistatydinimo reikalauja ultranacionalistų organizacija „Pravyj sektor“, „Facebook“ paskelbė apie šį įvykį tokią informaciją: jo teigimu, šaudyta buvo iš netoli Maidano esančios kavinės, o šaulys priklauso „Pravyj sektor“ judėjimui. Sužeistieji išvežti į ligoninę, šaudymo priežastys kol kas nežinomos. 

Vėliau ministras informavo, kad šaulys sulaikytas, 1981 metais gimęs vyriškis buvo girtas, jis iš tiesų priklauso „Pravyj sektor“ judėjimui. Šiuo metu vykdoma jo apklausa, sprendžiama, ką daryti su kitais įvykio dalyviais. 

Pareigūnai apsupo viešbutį „Dnepr“, kuriame įsikūrę organizacijos nariai. Visiems, turintiems nelegaliai laikomų ginklų, liepta juos atiduoti. 

Liudininkai skelbia kelias įvykio versijas: pagal vieną jų vyriškis, išėjęs iš kavinės, ėmė šaudyti ir sužeidė kelis žmones. Iš įvykio vietos jį išvežė vyriškiai, prisistatę „Pravyj sektor“ nariais. 

Kita versija – „Pravyj sektor“ narys bandė į Maidaną įsinešti alkoholinių gėrimų, tačiau to jam nebuvo leista padaryti, jis buvo nuvestas pas Maidano apsaugos komendantą. Čia kilo kivirčas, ir vyriškis ėmė šaudyti. 

Tuo tarpu „Pravyj sektor“ išplatino pranešimą, kuriame teigia, kad judėjimo atstovai nesusiję su šaudymu. Organizacijos atstovas spaudai Artiomas Skoropadskis teigia, kad jų biuras yra netoli įvykio vietos ir keli judėjimo atstovai jau po įvykio atėjo pažiūrėti, kas čia vyksta. 

„Pravyj sektor“ pastaruoju metu – Ukrainos žiniasklaidos akiratyje. Ukrainos ultranacionalistų judėjimo „Pravyj sektor“ koordinatoriaus Oleksandro Muzyčkos, dar žinomo kaip Saško Bielyj, mirtis per specialiąją sulaikymo operaciją sukėlė šios organizacijos narių įniršį. „Pravyj sektor“ reikalauja vidaus reikalų ministro Arseno Avakovo atsistatydinimo, o šis atkerta, kad prieš įstatymą visi turi būti lygūs. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius