Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kim Jong-Unas taps Šiaurės Korėjos lyderiu, patvirtino jo tėvas

Šiaurės Korėjos vadovybė penktadienį oficialiai patvirtino, kad Kim Jong-Ilo jauniausias sūnus Kim Jong-Unas (Kim Čen Unas) paveldės iš savo tėvo postą šioje komunistinėje šalyje.
Kim Jong-Unas
Kim Jong-Unas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Rugsėjį Darbo partijos konferencijoje Kim Jong–Unas buvo paskirtas į svarbiausius postus valstybėje. Tada pasigirdo spėjimų, jog jis gali tapti kitu šalies vadovu.

Pirmą kartą šiuos gandus oficialiai patvirtino Yang Hyong Sop, aukščiausias Šiaurė Korėjos valdančios partijos pareigūnas. Išskirtiniame interviu televizijai APTN jis pavadino Kim Jong–Uną „jaunuoju generolu“. Jis pareiškė, kad šalies žmonėms bus garbė tarnauti šiam lyderiui.

Šeimoje jis bus trečias paveldėtojas, kuris vadovaus 24 mln. gyventojų turinčiai šaliai. Jo senelis Kim Il Sung Šiaurės Korėją įkūrė 1948 metais, vadovaudamasis pasikliovimo savo jėgomis politika, vadinama „čuče“ (kai žmogus yra savęs paties ir aplinkos šeimininkas). Jį patį ir jo sūnų Kim Jong–Ilą supo asmens kulto atmosfera.

„Mūsų liaudis didžiuojasi, kad jiems iš kartos į kartą vadovauja iškilūs lyderiai“, – sakė Yang Hyong Sop.

„Mūsų žmonėms teko garbė tarnauti didžiam prezidentui Kim Il Sungui ir didžiam lyderiui Kim Jong Ilui, – pridūrė jis.– Dabar mums teko garbė tarnauti jaunajam generolui Kim Jong Unui“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius