Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kim Jong Uno naujametė dovana gyventojams – pažadas, kad baigiama kurti tarpžemyninė raketa

Šiaurės Korėjoje pasiekta jau „galutinė stadija“, kuriant tarpžemyninę balistinę raketą, pareiškė sekmadienį šalies prezidentas Kim Jong-Unas, tvirtindamas, kad jo šalis 2016-aisiais žymiai sustiprino savo branduolines atgrasinimo priemones.
Naujieji metai Šiaurės Korėjoje
Naujieji metai Šiaurės Korėjoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Mes esame galutinėse bandomojo tarpžemyninės balistinės raketos paleidimo stadijose“, – sakė savo pusę valandos trukusioje Naujųjų metų sutikimo kalboje Kim Jong-Unas, primindamas apie virtinę praėjusiais metais buvusių branduolinių ir raketų bandymų.

VIDEO: Kaip Naujuosius metus pasitiko Šiaurės Korėjos sostinės gyventojai?

Pchenjanas „iškilo kaip branduolinis galiūnas“, sakė jis, dar pridurdamas, kad dabar ši šalis yra „karinė Rytų galia, kurios negali paliesti net stipriausias priešas“.

Šiaurės Korėjoje 2016-aisiais buvo atlikti du branduoliniai bandymai, daug raketų bandymų, siekiant tikslo – sukurti ginkluotą sistemą, kuri galėtų branduolinėmis galvutėmis pasiekti Jungtines Valstijas.

„Mes matėme nuostabius žygdarbius, stiprinant mūsų karinę galią, taip pat tai, kad mūsų pasirengimai atlikti bandomąjį tarpžemyninės balistinės raketos paleidimą pasiekė galutines stadijas“, – kalbėjo Kim Jong Unas.

Analitikų nuomonės skiriasi apie Pchenjano galimybes realizuoti savo branduolines ambicijas, bet visi sutinka, kad Šiaurės Korėja žengia šia kryptimi didžiuliais žingsniais nuo to laikotarpio, kai Kim Jong Unas 2011-ųjų gruodį paveldėjo valdžią iš savo mirusio tėvo Kim Jong Ilo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius