Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinai planuoja ilgiausią pasaulyje tunelį po vandeniu

33 mlrd. eurų – tiek turėtų kainuoti ilgiausio pasaulyje tunelio po vandeniu statybos, kurias planuoja Kinija. Tunelis būtų dvigubai ilgesnis nei iki šiol egzistuojantis povandeninis tunelis Japonijoje, skelbia „Die Welt“.
Kinijos statybininkai
Kinijos statybininkai / Reuters/Scanpix nuotr.
Temos: 2 Kinai Kinija

123 km ilgio tunelis driektųsi po Geltonosios jūros vandenimis, Bohajaus įlankoje. Tunelis sujungtų Daliano uostą, esantį Kinijos šiaurės rytuose besidriekiančioje Liaoningo provincijoje ir Jantai miestą Šendongo provincijoje. Kada toks statinys galėtų būti baigtas, nepranešama.

Apie tokį tunelį prabilta jau 1994 metais, tačiau planai realybe nevirto. Tuomet kalbėta, kad toks statinys gali atsirasti 2010 metais. Tunelis sujungtų du regionus ir kelią sutrumpintų kone 1 000 km. Kaip teigia Kinijos inžinerijos akademijos specialistas Wangas Mengshu, investicijos turėtų atsipirkti per dvylika metų. Planuojama, kad kasmet būtų gauta apie 20 mlrd. juanių pajamų, o statybų kaina siekia apie 250 mlrd. juanių.

Iki šiol ilgiausias povandeninis tunelis apjungė 54 km tarp Japonijos salų Honšu ir Hokaido. Lamanšo tunelio ilgis yra 51 km.

Neseniai viena Kinijos bendrovė sulaukė pasiūlymo projektuoti ir valdyti kanalą Nikaragvoje. Šis konkuruotų su Panamos kanalu. Koncesijos sutartis galiotų 50 metų.

googlemaps.com/Povandeninis tunelis apjungtų dvi provincijas.
googlemaps.com/Povandeninis tunelis apjungtų dvi provincijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius