Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinija apgailestauja dėl Šiaurės Korėjos pranešimo apie reaktorių

Kinija antradienį sakė apgailestaujanti dėl Šiaurės Korėjos pranešimo, kad bus vėl paleistas branduolinis reaktorius Pchenjano branduolinių ginklų programai aprūpinti.
Kim Jong Unas
Kim Jong Unas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Korėjos pusiasalyje didėjant įtampai, Pekinas taip pat paragino laikytis rimties.

„Pastebėjome KLDR (Korėjos Liaudies Demokratinės Respublikos) pastabas ir reiškiame savo apgailestavimą“, – eilinėje trumpoje spaudos konferencijoje sakė Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovas Hong Lei.

„Raginame su tuo susijusias šalis laikytis rimties ir demonstruoti santūrumą“, – pridūrė jis.

„Kinijos nekintanti pozicija yra realizuoti šio pusiasalio denuklearizaciją ir ginti pusiasalio bei Šiaurės rytų Azijos taiką ir stabilumą“, – sakė atstovas.

Kinija dešimtmečius buvo vienintelė svarbi Šiaurės Korėjos sąjungininkė ir yra didžiausia jos prekybos partnerė, tiekianti šiai skurdžiai valstybei svarbią jai reikalingos energijos dalį.

Nuo vasario, kai Pchenjanas įvykdė savo trečią per septynerius metus branduolinį bandymą, Pekinas ne kartą skelbė panašius raginimus. Tas branduolinis bandymas išprovokavo griežtesnes Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybos ekonomines sankcijas Šiaurės Korėjai.

Įtampa Korėjos pusiasalyje pastarosiomis dienomis smarkiai padidėjo; penktadienį, kelios valandos po to, kai JAV į bendras su Pietų Korėja karines pratybas atsiuntė sunkiai susekamus ir branduolinį ginklą gabenti galinčius bombonešius B-2, Pchenjanas nurodė raketiniams daliniams pasirengti smogti Jungtinėms Valstijoms.

Toks įsakymas buvo duotas JAV gynybos sekretoriui Chuckui Hageliui pareiškus, kad Vašingtono neįbaugins karingi Pchenjano grasinimai ir kad JAV yra pasirengusios reaguoti į „bet kokį galimą atvejį“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius