Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijoje per sprogimą šachtoje žuvusių žmonių skaičius padidėjo iki 87

Kinijos šiaurės rytuose per dujų sprogimą anglių šachtoje žuvusių žmonių skaičius padidėjo iki 87, ir sekmadienį blėso viltys, kad dar bus galima rasti gyvų žmonių.
Kinijos šachtininkas
Kinijos šachtininkas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Sprogimas Kinija

Naujienų agentūra „Xinhua“ pranešė, kad toje šachtoje Hegange Heilongdziango provincijoje netoli Rusijos sienos sprogimo metu buvo 528 darbininkai. Iki sekmadienio 420 jų buvo išgelbėta.
Maždaug 21 darbininkas tebėra po žeme ar dingęs, sakė kasyklos atstovas.

Už gelbėjimo darbus atsakingas pareigūnas Zhang Fuchengas Kinijos televizijai sakė, kad gelbėtojams trukdo didelė dujų koncentracija ir įgriuvę tuneliai. Oro temperatūra yra beveik nulinė.

Kinijoje panašios nelaimės anglių kasyklose yra vienos dažniausių pasaulyje. Palyginti su kitu rankų darbu, Kinijos angliakasiai uždirba gana daug, todėl darbininkai ir ūkininkai susigundo leistis į prastai prižiūrimas ir prastai ventiliuojamas šachtas.

Minimas šeštadienio sprogimas 500 m gylyje po žeme buvo toks stiprus, kad iš dalies sugriuvo žemės paviršiuje netoli šachtos esantys namai.

Kai kurie išgelbėtieji yra sunkiai sužeisti.

„Kai pamačiau savo vyrą, tą kraujo ir mėsos košę, iš pradžių jo nepažinau, – pasakojo sužeisto šachtininko Qu Zhongliango žmona. – Tada gydytojas pasakė man, kad tai mano vyras, ir aš apsiverkiau“.

Saugumo pareigūnai žinojo, kad dujų koncentracija šachtoje pasiekė pavojingą lygį ir skubėjo jų surinkti, kai nugriaudėjo sprogimas, pranešė tinklalapis www.northeast.com.cn. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius