Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijos armija apsiautė tibetiečių budistų vienuolyną po jo vienuolio susideginimo

Kinijos pietvakariuose kariai ir policija antradienį apsupo vieną tibetiečių budistų vienuolyną, praėjus parai po vieno vienuolio susideginimo, o maždaug šimtas šiame vienuolyne esančių žmonių buvo palikti be elektros ir vandens, taip pat jie nebegauna maisto, pasakojo įvykių liudininkai.
Tibeto vienuolis prie Dalai Lamos portreto
Tibeto vienuolis prie Dalai Lamos portreto / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vietos gyventojai telefonu sakė naujienų agentūrai AFP, kad užsieniečiams buvo uždrausta lankytis netoli Tibeto esančios Sičuano provincijos Daofu apygardoje, kur pirmadienį susidegino 29 metų vienuolis, protestuodamas prieš centrinės Pekino vyriausybės politiką.

„Vienuolyną saugo bent tūkstantis karių ir policininkų, o viduje yra apie šimtas vienuolių, – pranešė vienas vienuolis, esantis vienuolyne. – Elektra ir vandentiekis išjungti jau kelias dienas; mums taip pat nebetiekia maisto.“

Londone įsikūrusi žmogaus teisių organizacija „Free Tibet“ paskelbė, kad vienuolis Tsewangas Norbu iš Njitso vienuolyno išgėrė benzino, apsipylė degiu skysčiu ir susidegino.

Organizacijos pranešime nurodoma, kad vienuolis prieš mirtį sušuko „Mes, Tibeto žmonės, norime laisvės!“, „Tegyvuoja Dalai Lama!“ ir „Leiskite Dalai Lamai grįžti į Tibetą!“

Sičuane gyvena daug etninių tibetiečių, kurių daugelis piktinasi dėl esą represinio kinų valdymo, nors Pekinas tokius kaltinimus neigia. Per pastaruosius kelerius metus šį regioną buvo sukrėtusios kelios neramumų bangos.

Pastarasis incidentas yra jau antras tibetiečio vienuolio susideginimas šiame Sičuano regione.

Kovą jaunas vienuolis, vardu Phuntsogas, susidegino prie Kirčio vienuolyno Abos apygardoje, esančioje už maždaug 200 kilometrų nuo Daofu. Šis incidentas taip pat veikiausiai buvo protestas prieš vyriausybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius