-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kipras sutiko išduoti Kairui „EgyptAir“ lėktuvo užgrobėją

Kipras trečiadienį pranešė patenkinęs Kairo prašymą išduoti vyrą, kuris kaltinamas užgrobęs oro bendrovės „EgyptAir“ lėktuvą ir privertęs jį nutupdyti šioje Viduržemio jūros saloje.
Lėktuvą užgrobęs Seif ElDinas Mohamedas Mostafa.
Lėktuvą užgrobęs Seif ElDinas Mohamedas Mostafa. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

58 metų egiptietis Seif El-Dinas Mohamedas Mostafa kaltinamas tuo, kad kovo 29 dieną grasindamas netikru mirtininko sprogdintojo diržu užgrobė iš Aleksandrijos į Kairą skridusį orlaivį ir privertė jį nutupdyti Kipre.

Kipro vyriausybės pareigūnai sakė, kad dabar bus pradėtas egiptiečio, kuris šiuo metu laikomas policijos areštinėje, ekstradicijos procesas.

„Buvo duoti nurodymai pradėti atitinkamas procedūras“, – naujienų agentūrai AFP sakė vyriausybės pareigūnas, pageidavęs neviešinti jo vardo.

Manoma, kad Nikosija stengsis paspartinti ekstradicijos procesą, kuris gali trukti kelias savaites.

Įtariamasis bus laikomas areštinėje, kol bus parengti visi jo ekstradicijai reikalingi dokumentai.

Egipto valstybės prokuroro biuras pateikė prašymą Kiprui išduoti Seif El-Diną Mohamedą Mostafą pagal 1996 metų dvišalį susitarimą dėl ekstradicijos.

Seif El-Dinas Mohamedas Mostafa, kurį Kipro pareigūnai apibūdino kaip „psichologiškai nestabilų“ asmenį, sakė, kad tokiam poelgiui ryžosi norėdamas pasimatyti su Kipre gyvenančia buvusia žmona ir vaikais, kurių nematė ilgą laiką.

Kipro prokurorai praėjusią savaitę sakė, kad vyrui gali būti pareikšti kaltinimai dėl užgrobimo, žmonių pagrobimo turint tikslą nugabenti juos į nežinomą vietą, neatsargaus ir pavojingo elgesio bei antiteroristinio įstatymo pažeidimų.

Pasak policijos, Seif El-Dinas Mohamedas Mostafa padarė savanorišką pareiškimą, prisipažindamas dėl lėktuvo užgrobimo.

Seif El-Dino Mohamedo Mostafos buvusi žmona Kipro žiniasklaidai sakė, kad penkerius metus trukusi jų santuoka priminė pragarą, o po skyrybų jos vyras vaikais ir ja visai nesidomėjo.

Šešias valandas trukusi lėktuvo užgrobimo drama baigėsi taikiai, kai Seif El-Dinas Mohamedas Mostafa pasidavė policijai.

Dauguma iš 55 orlaivyje buvusių žmonių buvo išleisti netrukus po to, kai lėktuvas buvo nutupdytas Kipre, tačiau likę ištrūko tik prieš pat dramos pabaigą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius