Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kipre sulaikytas dar vienas įtariamas rusų šnipas

Kipro policija JAV prašymu šalyje sulaikė Christopherį Robertą Metsosą, kurį įtaria šnipinėjimu Rusijos naudai, praneša „Reuters“.
Rusijos užsienio žvalgybos tarnybos bazė netoli Maskvos
Rusijos užsienio žvalgybos tarnybos bazė netoli Maskvos / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip jau anksčiau skelbė 15min.lt, JAV teritorijoje prieš tai buvo sulaikyta dešimt asmenų, kuriuos Teisingumo departamentas įvardijo kaip „kvalifikuotus Rusijos žvalgybos agentus“. Skelbiama, kad slapta Federalinio tyrimų biuro sekimo misija vyko daugiau nei dešimtmetį.

Po pirminio pranešimo apie sulaikytus įtariamuosius šnipus taip pat buvo paskelbta, kad dar vienas įtariamasis yra laisvėje.  Dabar pranešta, kad pareigūnams pavyko sulaikyti ir šį įtariamąjį. 54 metų vyras buvo sulaikytas antradienį ryte Larnakos oro uoste. Ch.R.Metsosas planavo iš Kipro vykti į Budapeštą. Šiuo metu jis paleistas į laisvę už 20 tūkst. dolerių užstatą. Jo perdavimo Jungtinėms Valstijoms klausimas bus apsvarstytas per 30 dienų.

Larnakos policijos atstovas teigė, kad Ch.R.Metsoso JAV ieškojo dėl šnipinėjimo ir pinigų plovimo. AFP skelbia, kad šis vyras yra Kanados pilietis, tačiau pas jį buvo rastas ir amerikietiškas pasas.

Ch.R.Metsosas vadinams pagrindiniu įtariamuoju šnipinėjimo byloje – jis  buvo pradėtas stebėti 2004 metų gegužę Niujorko rajone Kvinse, kai gavo paketą su pinigais iš vieno pareigūno, dirbusio Rusijos atstovybėje prie Jungtinių Tautų, sakoma kaltinamajame dokumente.

Išaiškinti slapta veikę užsienio valstybės agentai gali būti nuteisti iki penkerių metų laisvės atėmimo, tačiau už sąmokslą plauti pinigus gali būti skirta iki 20 metų įkalinimo bausmė.

Tuo tarpu Rusijos atstovai kaltinimus šnipinėjimu vadina niekuo nepagrįstais, Užsienio reikalų ministerijos atstovas teigia, kad tai primena šaltojo karo laikus, ir išreiškė apgailestavimą, jog tai vyksta JAV viešint Rusijos prezidentui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius