Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knygoje apie Clintoną minimi „girtas Jelcinas“ ir „nekompetentingas Bushas“

Rusijos lyderis Borisas Jelcinas kartą vėlų vakarą buvo rastas netoli Baltųjų rūmų vienais apatiniais, tikriausiai girtas ir ieškantis picos, rašoma naujoje knygoje apie Billo Clintono prezidentavimą.
B.Clintonas
Billas Clintonas. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

700 puslapių knyga yra parašyta pagal daugelio valandų trukmės slaptus įrašus, kuriuos padarė buvęs JAV prezidentas ir žurnalistas, Pulitzerio premijos laureatas Tayloras Branchas. Knygos ištraukas antradienį paskelbė „USA Today“.

B.Clintonas „papasakojo, kaip Boriso Jelcino gėrimas (vieną) vėlyvą vakarą per vizitą Vašingtone 1995 metais vos nesukėlė tarptautinio incidento“, laikraščiui sakė T.Branchas.

Kartą Vokietijoje Borisas Jelcinas iš kapelmeisterio pagriebė lazdelę, kad pats galėtų diriguoti, o kitą sykį grojo šaukštais ant Kirgizijos prezidento plikės.B.Jelcinas buvo apsistojęs Bler Hause šalia Baltųjų rūmų, kai slaptosios tarnybos agentai rado jį klajojantį aplinkui. Rusijos lyderis, kuris bandė pasigauti taksi, neaiškiai kalbėjo, kad ieško picos.

B.Jelcinas, kuris mirė 2007 metais, garsėjo nesmagiais, su gėrimu susijusiais, incidentais. Kartą Vokietijoje jis iš kapelmeisterio pagriebė lazdelę, kad pats galėtų diriguoti, o kitą sykį grojo šaukštais ant Kirgizijos prezidento plikės.

Ilgamečio B.Clintono draugo knygoje taip pat išdėstoma tuometinio prezidento nuomonė apie kandidatus, siekusius pakeisti jį jo poste. B.Clintono nuomone, George'as W.Bushas „buvo nekompetentingas būti prezidentu, bet turėjo įžvalgius instinktus kampanijai“.

Johnas McCainas, kuris paskui pralaimėjo G.W.Bushui, o 2008-aisiais – Barackui Obamai, „galbūt galėjo tapti geru prezidentu, bet nė nenutuokė, kaip valdyti“.

Knyga yra paremta 79 įrašytais interviu, kurie iš esmės buvo nuslėpti nuo B.Clintono darbuotojų, nors vyko įvairiose Baltųjų rūmų vietose. Įrašai tikriausiai buvo slepiami B.Clintono kojinių stalčiuje.

T.Branchas knygoje „Clintono įrašai“ (The Clinton Tapes: Wrestling History with the President), kurią išleido „Simon & Schuster“, pateikia tuos interviu ir savo paties komentarus.

Kalbama, kad B.Clintonui nepatiko tos knygos pasirodymas, ir tai nestebina turint omenyje kitus atsitikimus su JAV prezidentų garso įrašais.

Prezidento Richardo Nixono ir jo padėjėjų kalbų apie įsilaužimą į demokratų būstinę Votergeite įrašai galiausiai privertė jį pasitraukti iš posto ir suteršė jo reputaciją.

Liūdniausiai pagarsėjusia B.Clintono prezidentavimo tema – dėl jo ryšių su Monica Lewinsky – buvęs prezidentas, regis, buvo atsargus.

Po kelis mėnesius kartotų standartinių atsakymų B.Clintonas pasakė, kodėl prasidėjo tas romanas: „Aš palūžau, palūžau, tiesiog palūžau“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius