Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 27 /2015 11 28

11 žmonių peršovęs ir penkias valandas abortų klinikoje priešinęsis įtariamasis sulaikytas

Penktadienį ginkluotas incidentas kilo Kolodaro Springse, Kolorado valstijoje. Sužeista mažiausiai vienuolika žmonių, iš kurių penki – policijos pareigūnai. Nusikaltėlis penkias valandas išbuvo užsibarikadavęs šeimos planavimo klinikos pastate apsuptas gausių policijos pajėgų, kol galiausiai pasidavė.
Įtariamasis pareigūnų rankose
Įtariamasis pareigūnų rankose / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

2.47 val. Policija pranešė, kad jai pagaliau pavyko sulaikyti įtariamąjį po penkių valandų susišaudymo. Teigiama, kad vyrą pavyko įkalbėti pasiduoti. Jo tapatybė kol kas neatskleidžiama, motyvai taip pat nežinomi.

Per šį išpuolį iš viso sužeista vienuolika žmonių. Penki iš sužeistųjų – policijos pareigūnai. Jų būklė nedetalizuojama.

Įvykio vietoje dirba išminavimo ekspertai – tikrinami daiktai, kuriuos įtariamasis atsinešė į abortų kliniką. Pasak policijos pareigūnų, ekspertai įvykio vietoje rinks įkalčius mažiausiai kelias valandas, o gal net ir dienas.

1.21 val. Kolorado Springso policijos atstovė spaudai Catherine Buckley per spaudos konferenciją, surengtą lauke netoli įvykio vietos, gausiam žurnalistų būriui sakė, kad policijos pareigūnams kol kas nepavyko su pastate vis dar esančiu įtariamuoju užmegzti žodinio kontakto – į policininkų mėginimą prisiartinti jis atsakė naujais šūviais. Taip pat kol kas nepavyko nustatyti įtariamojo tapatybės.

Policijai pavyko iš pastato evakuoti dalį jame buvusių žmonių, tačiau nėra žinoma, ar įtariamasis su savimi neturi įkaitų.

„Scanpix“/AP nuotr./Policija įvykio vietoje
„Scanpix“/AP nuotr./Policija įvykio vietoje

C.Buckley taip pat sakė, kad įtariamasis su savimi į kliniką atsinešė „kažkokių daiktų ar prietaisų“. Pareigūnai kol kas nežino, ar tai nėra sprogmenys arba kitokie pavojingi daiktai.

Nepatvirtintais duomenimis, sužeistas jau penktas policijos pareigūnas.

0.34 val. „ABC News“ praneša, kad į ligoninę atgabentas jau devintas žmogus.

0.15 val. Drama tęsiasi jau tris valandas. Vietos ligoninė pranešė, kad į ją per tą laiką iš incidento vietos jau atvežti aštuoni žmonės.

23.52 val. Policijos pareigūnai iš pastato išvedė grupę žmonių. Manoma, kad tai išgelbėti civiliai.

23.37 val. „CBS Denver“ praneša, kad policijos pareigūnai pateko į klinikos pastatą, juos vėl apšaudė nusikaltėlis. Naujausiais duomenimis, jau keturi policijos pareigūnai yra sužeisti. Pastate yra ir civilių.

23.12 val. Abortų klinika priklauso organizacijai „Planned Parenthood“. Ši organizacija tokių klinikų turi įvairiose šalies vietovėse ir teikia kontracepcijos, lytiškai plintančių ligų tyrimų bei abortų paslaugas.

Iš federalinio biudžeto išlaikomą organizaciją šiemet supurtė kaltinimai pardavinėjant abortuotus vaisius. „Planned Parenhood“ dažnai sulaukia abortų priešininkų protestų ir piketų. Pastaruoju metu nemažai tokių protesto akcijų būta ir prie Kolorado Springso klinikos.

23.00 val. Į įvykio vietą atvyko Federalinio tyrimų biuro ir Alkoholio, tabako ir ginklų kontrolės biuro pareigūnai. Žmonėms aplinkinėse parduotuvėse ir įstaigose liepta neišeiti iš priedangos.

22.49 val. Kolorado Springso policijos atstovė spaudai Catherine Buckley žurnalistams sakė, kad nusikaltėlis ginkluotas ilgavamzdžiu šautuvu. Šiuo metu net nėra tiksliai žinoma, ar šaulys tebėra pastate ir ar jis turi paėmęs gyvų įkaitų.

22.38 val. Vietos policijos vadas Kirkas Wilsonas „CBS Denver“ žurnalistams sakė, kad vienišo šaulio civilių aukų skaičius kol kas nežinomas. Jis taip pat pridūrė, kad du sužeisti policijos pareigūnai evakuoti iš susišaudymo vietos, o dar vieną mėginama ištraukti iš pavojingos vietos ir perduoti medikams.

Vienas iš policininkų sužeistas į ranką.

Klinikos pastate užsibarikadavęs nusikaltėlis ir toliau priešinasi ginklu. Jo motyvai nežinomi.

Policininkai atskubėjo po pranešimų apie šūvius klinikoje

Vietos policijos departamentas „Twitter“ tinkle paskelbė, kad jo pareigūnai į Šeimos planavimo centrą Centennial bulvare atskubėjo reaguodami į pranešimus apie pastate aidinčius šūvius.

Šaudynės prie abortų klinikos Kolorado Springse

Televizijos kanalas KOAA 5 pranešė, kad atvykusius policijos pareigūnus pasitiko šūviai pro pastato langą. „CBS Denver“ duomenimis, sužeisti du policijos pareigūnai, tačiau kol kas nėra žinoma, kaip sunkiai. Vėliau pranešta, kad sužeisti mažiausiai trys tvarkos sergėtojai.

Nusikaltėlis užsibarikadavęs klinikos pastate. Baiminamasi, kad pastate gali būti daugiau užpuoliko aukų.

Šaudynės prie abortų klinikos Kolorado Springse

Vėliau išplatintame policijos pranešime spaudai rašoma apie keturis sužeistuosius.

Vietos spauda taip pat cituoja policijos radijo ryšio pokalbį, iš kurio aišku, kad medžiotojo skrybėlę dėvintis nusikaltėlis pro langą pradėjo šaudyti į policijos pareigūnus, vos šie įvažiavo į aikštelę prie klinikos.

Policija skelbia, incidento vieta „dar nėra saugi“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius