-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 05 16 /2014 05 17

Naktį Kijeve – konfliktas tarp iš prezidento rinkimų pasitraukusio Komunistų partijos vadovo ir jo parama separatistams nepatenkintų ukrainiečių

Ukrainos Komunistų partijos lyderis Petro Symonenko atsiėmė savo kandidatūrą kitą savaitę vyksiančiuose Ukrainos prezidento rinkimuose, skelbia naujienų agentūra „Unian“.
Petro Symonenko ir Vladimiras Putinas
Petro Symonenko ir Vladimiras Putinas / Rusijos prezidentūros nuotr.
Temos: 2 Rinkimai Ukraina

Šią žinią jis paskelbė per debatus televizijoje. „Komunistų partija nusprendė nebekelti kandidato prezidento rinkimuose“, – tiesioginiame eteryje pranešė P.Symonenko.

Pasitraukus jam ateinantį savaitgalį rengiamuose rinkimuose ukrainiečiai prezidentą rinks iš 21 kandidato. Kijevo tarptautinio sociologijos instituto apklausos rodo, kad už Petro Porošenką balsuotų 33,7 proc. visų šalies gyventojų.

Papildyta 00.24 val. P.Symonenko skundžiasi, kad jį puolė lazdomis ginkluoti vyrai

P.Symonenko penktadienio vakarą pranešė, kad ji po pasirodymo televizijoje persekiojo ginkluoti vyrai ir sudaužė jo automobilį, praneša pravda.com.ua.

„Vienoje vietoje mes turėjome sustoti prie šviesoforo, tuomet jie apsupo mūsų automobilį ir pradėjo jį daužyti lazdomis“, – pasakojo politikas

Aukščiausiosios Rados deputatas teigė, kad po laidos asistentas jį įspėjo, kad grupė vyrų nori jo neišleisti iš televizijos teritorijos. P.Symonenko kartu su savo palyda išspruko per kitus vartus, tačiau mieste juos pasivijo keliais automobiliais važiuojantys riaušininkai.

„Vienoje vietoje mes turėjome sustoti prie šviesoforo, tuomet jie apsupo mūsų automobilį ir pradėjo jį daužyti lazdomis“, – pasakojo politikas.

Kai jam ir jo palydai pavyko ištrūkti iš automobilio, riaušininkai į jo vidų įmetė Molotovo kokteilį, tikino P.Symonenko.

Komunistų partijos lyderis teigė, kad gaudynės tęsėsi visame mieste, tačiau jam galų gale pavyko pasislėpti. Jis sakė nežinantis, kodėl jis buvo puolamas.

„Wikimedia Commoms“ nuotr./Petro Symonenko
„Wikimedia Commoms“ nuotr./Petro Symonenko

Papildyta 6.56 val. Aktyvistas: į mus buvo šauta iš P.Symonenko automobilio

Šalia televizijos kanalo pastato buvęs Maidano aktyvistas Aleksandras pasakojo, kad politiko istorija – neteisinga.

Pasak jo, visureigis, kuriuo važiavo P.Symonenko, bandydamas išvengti aktyvistų važiavo šaligatviu, nuo kurio gelbėdamiesi spruko pėstieji.

Milicininkai P.Symonenko automobilyje rado šovinių tūtelių. Automobilis buvo visai neapdegęs, nors politikas tvirtino, kad į jį neva buvo mestas Molotovo kokteilis

Ant šaligatvio būriavosi žmonės, kurie norėjo išreikšti nepritarimą P.Symonenko kalboms – ypač jo paramai separatistams šalies Rytuose.

„Tuomet mes jį pradėjome vytis. Jis turėjo sustoti prie šviesoforo Melnikovo gatvėje. Mes išlipome iš automobilio. Prasivėrė P.Symonenko automobilio langas ir buvo iššauta iš pistoleto“, – pasakojo Aleksandras, kuris sako buvęs kliudytas besprunkančio politiko automobilio.

Anot jo, į įvykio vietą atvykę milicininkai P.Symonenko automobilyje rado šovinių tūtelių. Automobilis buvo visai neapdegęs, nors politikas tvirtino, kad į jį neva buvo mestas Molotovo kokteilis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius