Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kongo Demokratinėje Respublikoje sprogus autocisternai žuvo daugiau kaip 100 žmonių (atnaujinta 13.31 val.)

Kongo Demokratinės Respublikos rytuose, penktadienį vakare viename kaime sprogus degalų autocisternai ir kilus gaisrui, žuvo mažiausiai 100 žmonių, pranešė šeštadienį vietos pareigūnai.

„Iš Tanzanijos atvažiavusi autocisterna apvirto Sanžo kaime. Buvo (žmonių) spūstis, benzinas tekėjo, nugriaudėjo sprogimas, ugnis sparčiai išplito per kaimą“, – pasakojo agentūrai AFP Pietų Kivaus provincijos valdžios atstovas Vincentas Kabanga.

„Aukų yra daugiau kaip 100. Tai preliminarūs duomenys. Vykstame į nelaimės vietą, kad nustatytume tikslius skaičius“, – pridūrė jis.

Agentūros „Reuters“ šaltinis minėjo, jog žuvo daugiau kaip 200 žmonių, dar apie 100 sužeista. „Kai kurie žmonės puolė vogti degalų, bet dauguma aukų buvo (pastato) viduje ir stebėjo futbolo pasaulio čempionato rungtynes“, – sakė šios provincijos gubernatorius Marcellinas Cisamvo.

Nelaimė įvyko kelyje iš provincijos sostinės Bukavu į Uvirą, esančią prie sienos su Burundžiu, pažymėjo jis.

Per gaisrą sudegė dešimtys namų, pastatytų iš purvo ir šiaudų, nurodė policijos pareigūnas, kuris dar pridūrė, jog autocisterna apvirto važiuodama per dideliu greičiu.

Jungtinių Tautų misijos Konge atstovas sakė, jog tikrinami pranešimai, kad žuvo ir keli JT tarnautojai, mėginę nuvaryti žmones tolyn nuo apvirtusio benzinvežio.

Papildyta 13.31 val. Patikslintais duomenimis, per tragediją žuvo mažiausiai 204 žmonės, pranešė šeštadienį Raudonojo Kryžiaus pareigūnas.

Agentūra „Associated Press“ mini JT misijos šiame regione atstovo Madnodje Mounoubai pranešimą, kad nė vienas JT taikdarys nežuvo ir nėra sužeistas, o JT pajėgos ten atlieka tyrimą.

Pasak Raudonojo Kryžiaus, aukų bus daugiau, nes žuvusieji dar teberenkami nelaimės zonoje. JT remiamas „Radio Okapi“ pranešė panašų žuvusiųjų skaičių, taip pat minėjo, kad daug žmonių puolė vogti benzino, o benzinvežis tada staiga sprogo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius