Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kontrabandos tunelyje po siena su Egiptu žuvo keturi Gazos Ruožo gyventojai

Kontrabandos tunelyje, iškastame po siena tarp Gazos Ruožo ir Egipto Sinajaus pusiasalio, rasti keturių palestiniečių kūnai, sekmadienį pranešė vietos pareigūnai ir apkaltino Egipto kariškius, kad jie sąmoningai užliejo tą tunelį vandeniu.
Egipto policija
Egipto policija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Keturi 22–45 metų amžiaus vyrai „buvo rasti negyvi, kai tunelį, kuriame jie dirbo, prieš devynias dienas užliejo Egipto kariuomenė“, pranešime teigė greta Egipto sienos esančio Rafacho miesto pareigūnai.

Egiptas šios informacijos nepatvirtino, nors šioje vietovėje yra sunaikinęs šimtus tunelių.

Gazos gyventojai šiais tuneliais kontrabanda gabena prekes į Palestinos anklavą, kurį valdo islamistų judėjimas „Hamas“ ir kuris jau dešimtmetį kenčia nuo Izraelio blokados. Kairas teigia, kad tokiais tuneliais taip pat gabenami ginklai ir kovotojai.

Nuo 2013 metų, kai Egipte buvo nuverstas islamiškų pažiūrų prezidentas Mohammedas Mursi, siena su Gazos Ruožu yra beveik visiškai uždaryta.

Nors tuneliai po siena su Egiptu naudojami kontrabandai, bet palestiniečių kovojai taip pat kasa Izraelio teritorijoje atsiveriančius tunelius ir naudoja juos išpuoliams rengti. Tokia veikla buvo ypač būdinga per 2014 metais vykusį karą.

Gazos gyventojai tvirtina, kad Egiptas tyčia užliejo pasienio teritoriją ir sunaikino tunelius, vedančius į Sinajų, kur Egipto saugumo pajėgos taip pat kaunasi su džihadistais, siejamais su grupuote „Islamo valstybė“.

Pastaraisiais mėnesiais mažiausiai 20 Gazos Ruožo gyventojų žuvo per incidentus kovotojų ir kontrabandos tuneliuose. Be to, per pastaruosius mėnesius sugriuvo ne vienas kovotojų tunelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius