Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Korupcijos skandalas Ispanijoje: šešėlis krenta ant princesės Cristinos

Princesė Cristina Ispanijoje yra atsidūrusi dėmesio centre. Jos vyras Inaki Urdangarinas kaltinamas korupcija, o jo karališkoji sutuoktinė, neabejojama, žinojo apie vyro klystkelius, skelbia „Spiegel“.
Princesė Cristina ir Inaki Urdangarin
Princesė Cristina ir Inaki Urdangarin / AFP/Scanpix nuotr.
Temos: 1 Ispanija

Ispanijos žiniasklaida skelbia, kad karaliaus Juano Carloso dukra, princesė Cristina žinojo apie galimas vyro nusikalstamas veikas. Tai matyti iš laiškų, kurie paskelbti laikraščiuose „El Pais“ ir „El Mundo“. Šie laiškai pateko ir Ispanijos teisėjams. Princesės vyras, kuris yra ir Palmos kunigaikštis, kaltinamas viešųjų lėšų iššvaistymu.

Buvusi rankinio žvaigždė ir jo buvęs verslo partneris Diego Torres kaltinami išeikvoję jų bendrai įkurto fondo, instituto „Noos“ milijonus. Institutas sulaukdavo valdžios institucijų finansavimo. Be to, abu vyrai kaltinami mokesčių slėpimu.

Laikraščio „El Mundo“ žiniomis, būtent kunigaikščio partneris D.Torres teisėsaugai atsiuntė šūsnį laiškų, iš viso apie 30. Kai kurie iš jų atskleidžia, kaip „kunigaikštis savo žmonai paaiškina instituto „Noos“ veiklos detales“. Kitame laiške, rašytame dar 2003 metų vasario 20 dieną,  Inaki Urdangarinas klausia savo žmonos nuomonės apie vieną dokumentą, jis buvo skirtas klientams ir darbuotojams.

Ispanijos karalius Juanas Carlosas dėl kaltinimų nuo žento nutolo. Esą kunigaikščio nematyti oficialiose karališkosios šeimos nuotraukose. Šešėlis dėl skandalo buvo mestas ir rūmams, manoma, kad karalius apie žento klystkelius buvo informuotas daug anksčiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius