-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kosove pastatytas paminklas B.Clintonui

Buvusiam JAV prezidentui Billui Clintonui Prištinoje, Kosovo sostinėje, pastatytas paminklas. Trijų su puse metro aukščio statula atsirado jo vardu pavadintame bulvare.
Billas Clintonas savo statulos atidengimo ceremonijoje Prištinoje
Billas Clintonas savo statulos atidengimo ceremonijoje Prištinoje. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Bronzinis Clintonas sveikina kaire ranka, o dešiniojoje spaudžia dokumentus su karinės NATO operacijos prieš Jugoslaviją pradžios data – 1999 metų kovo 24 d.

B.Clintonas sekmadienį dalyvavo paminklo atidengimo ceremonijoje, į kurią susirinko tūkstančiai Kosovo albanų. Kaip praneša AFP, buvęs JAV vadovas padėkojo Kosovo gyventojams ir pažadėjo remti juos iki gyvenimo pabaigos. „Niekada nemaniau, kad kas nors kur nors pastatys tokią didžiulę mano statulą“, – pareiškė B.Clintonas.

B.Clintonas buvo pagrindinis operacijos prieš Jugoslaviją iniciatorius, kuri leido Kosovui faktiškai atsiskirti nuo Serbijos. Po dviejų su puse mėnesių NATO aviacijos bombardavimo Jugoslavijos kariuomenė buvo priversta palikti Kosovą.

2008-aisiais Kosovas oficialiai paskelbė nepriklausomybę. Daugelis Vakarų valstybių, tarp jų ir Lietuva, ją pripažino. Kai kurios šalys, įskaitant Rusiją ir pačią Serbiją, Kosovo nepriklausomybę pripažinti atsisako.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius