Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Islamistų kovotojai grasina V.Putinui: „Jei rengsite olimpiadą, gausite iš mūsų dovaną“

Viena islamistų kovotojų grupuotė internete paskelbtame vaizdo įraše prisiėmė atsakomybę už du praėjusį mėnesį mirtininkų įvykdytus sprogdinimus Pietų Rusijos Volgogrado mieste, kurie nusinešė mažiausiai 34 gyvybes.
Vladimiras Putinas žaidžia ledo ritulį
Vladimiras Putinas žaidžia ledo ritulį / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ji taip pat pagrasino naujomis atakomis per kitą mėnesį vyksiančias žiemos olimpines žaidynes Juodosios jūros kurorte Sočyje.

VIDEO: Grasinimai V.Putinui

Vaizdo įraše kažkoks vyras prezidentui Vladimirui Putinui skirtame grasinime dėl olimpinių žaidynių rusiškai sako: „Jei rengsite olimpiadą, gausite iš mūsų dovaną, skirtą jums ir visiems turistams, kurie atvyks.Tai bus už visų musulmonų kraują, kuris kasdien liejamas visame pasaulyje – Afganistane, Somalyje, Sirijoje, visame pasaulyje. Tai bus mūsų kerštas.“

Vaizdo įraše teigiama, kad du vyrai, kurių vardai – Suleimanas ir Abdurakhmanas, įvykdė išpuolius Volgograde sukilėlių grupuotės, kuri žinoma kaip "Dagestano vilajatas" ir yra susijusi su Irako salafitų grupuote „Ansar al Sunna“.

"Dagestano vilajatas" yra susijęs su „Kaukazo emyratu“, pagrindiniu kovotojų judėjimu Užkaukazėje, kuriam vadovauja Doku Umarovas.

D.Umarovas ragino kovotojus rengti atakas per olimpiadą Sočyje, kuris yra vakariniame Kaukazo, kur sukilėliai nori įkurti islamo valstybę, pakraštyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius