-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kraistčerčą Naujojoje Zelandijoje vėl supurtė stiprus žemės drebėjimas (nuotraukos, video)

Antradienį, vasario 22 dieną, dar vienas stiprus žemės drebėjimas supurtė Naujosios Zelandijos miestą Kraistčerčą. Pranešama apie „daugybę aukų“. Mieste įvesta nepaprastoji padėtis.
Žemės drebėjimo Kraistčerče padariniai
Žemės drebėjimo Kraistčerče padariniai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

6,3 balo pagal Richterio skalę stiprumo žemės drebėjimas smogė apie 13 val. vietos (2 val. Lietuvos) laiku. Pakartotinių smūgių stiprumas siekė 5,7 balo. Vietos valdžia praneša, kad sugriauta arba apgadinta dešimtys pastatų, suardyti keliai, po griuvėsiais liko kol kas nenustatytas skaičius žmonių.

Per drebėjimą nuvirto 147 metų katedros varpinė, pranešama, kaip vienas griūvantis pastatas užvirto ant autobuso su žmonėmis. Žemės drebėjimas apgadino ir Kraistčerčo oro uosto skrydžių valdymo bokštą, o dėl to laikinai teko nutraukti lėktuvų skrydžius virš visos Naujosios Zelandijos teritorijos.

CNN ir BBC informuoja, kad kol kas suskaičiuota, jos žemės drebėjimas nusinešė mažiausiai 65 žmonių gyvybes, tačiau šio skaičiaus dėl prieštaringų žinių dar nesiryžta patvirtinti Naujosios Zelandijos valdžios atstovai.

Tai jau trečias stiprus žemės drebėjimas, sukrėtęs Kraistčerčą per pastarąjį pusmetį. 2010 metų rugsėjį už 30 kilometrų nuo Kraistčerčo įvyko 7,4 balo stiprumo žemės drebėjimas. Jis nutraukė miesto elektros linijas, apgriovė dalį pastatų ir infrastruktūros objektų. Nors stichijos padaryti nuostoliai siekė mažiausiai milijardą JAV dolerių, traumų patyrė tik du žmonės.

2010 metų lapkričio viduryje Kraistčerče įvyko dar vienas 5 balų stiprumo žemės drebėjimas. Per jį aukų išvengti pavyko, tačiau vėl buvo apgriauta pastatų, nutrūko elektros tiekimas.

Antrame pagal dydį Naujosios Zelandijos mieste Kraistčerče gyvena 360 tūkst. žmonių.

VIDEO: 22 Feb 2011 Christchurch Earthquake

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius