Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kremliaus propagandos ruporas pričiuptas akiplėšiškai meluojantis – prancūzai reikalauja atsiprašymo

Populiari Prancūzijos televizijos laida „Le Petit Journal“ paviešino istoriją, daug pasakančią apie Kremliui palankios žiniasklaidos darbą Rusijoje. Atskleista, kad į Rusijos žurnalistų kalbintų prancūzų lūpas buvo įdėti visai kitokie žodžiai.
Rusijos propagandistas Dmitrijus Kiseliovas
Rusijos propagandistas Dmitrijus Kiseliovas / nr2.com.ua

Gegužės 15-ąją transliuotoje Dmitrijaus Kiseliovo laidoje „Vesti nedeli“ buvo rodomas reportažas apie „euroskeptikų plėtrą Prancūzijoje“. Rusijos žurnalistai įsimaišė į Prancūzijoje vykusių darbininkų protestų gretas ir kalbino juos apie šalies politiką.

Prancūzijos televizijai paviešinus šiuos reportažus, atsiliepė pikti jų herojai, teigdami, kad jų žodžiai buvo siaubingai iškraipyti. „Tai siaubinga ir gėdinga, kaip buvo iškraipyti žodžiai, kuriuos pasakiau“, – skundėsi viena moteris, kuri rusiškoje versijoje tariamai skundėsi dėl migrantų baimės.

„Aš esu už tai, kad mes priimtume žmones, kurie bėga nuo karo iš kenčiančių šalių. Tas nesąžiningas žmogus mane pavertė rasiste“, – piktinosi D.Kiseliovo laida prancūzė.

Reportažo autorius Antonas Liadovas panaudojo Paryžiaus demonstracijos metu kalbintų prancūzų pasisakymus tam, kad sudarytų įvaizdį, jog šioje šalyje baiminamasi migrantų antplūdžio ir vis skeptiškiau žiūrima į ES.

Tarp pasipiktinusiųjų D.Kiseliovo propagandine laida atsidūrė ir buvęs Prancūzijos žemės ūkio ministras Bruno Le Maire'as. Jis viešai pareikalavo žurnalistų atsakomybės dėl to, kad jos pasisakymai buvo iškraipyti ir neatitiko jo perteiktų teiginių minties.

„Dėl Europos Prancūzijoje žmonės eina į gatves. Demokratijos nebėra. Visi bijo migrantų, kurie užima prancūzų darbo vietas ir vietas mokyklose. Išlieka viena galimybė – Rusija“, – dėsto laidoje D.Kiseliovas.

Tai jau ne pirmas kartas, kai „Vesti nedeli“ viešai supeikiama dėl citatų iškraipymo ir šmeižto. Propagandinės žurnalistikos etalonu laikoma laida, sulaukianti daug populiarumo Rusijoje, yra pateikusi jokio ryšio su tikrove neturinčių Aleksejaus Navalno ar Billo Browderio citatų.

Laidoje taip pat buvo teigiama, kad abu šie asmenys dirba Jungtinės Karalystės žvalgybai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius