Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kremliaus propagandos ruporas leidžia milžiniškas sumas ir giriasi išgalvotu žiūrovų skaičiumi

Nutekinti dokumentai parodė, kad „milžiniška pasauline auditorija“ besigirianti ir tarptautiniu naujienų kanalu save vadinanti Kremliaus išlaikoma „Russia Today“ televizija nėra tokia populiari, rašo thedailybeast.com
Propaganda Rusijoje
Propaganda Rusijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nuo 2005 iki 2013 metų Kremlius išleido 61,6 milijardų rublių (2 milijardų dolerių) sumą tam, kad paverstų „Russia Today“ konkurencingu tarptautinių naujienų kanalu, tačiau rezultatai nedžiugina.

Dokumentus atskleidusio buvusio „RIA Novosti“ agentūros darbuotojo Vasilijaus Gatovo teigimu, „Russia Today“ visada atrodė įtartina įmonė. „Jie visada stengėsi atrodyti ir pateikė save lyg būtų didesni nei išties yra“, – teigė jis.

„Oficialiai valdžiai jie aiškino, kad žiūrovų skaičiumi jau tuojau aplenks CNN ar BBC, tačiau negalėjo pateikti jokių konkrečių skaičių, kurie demonstruotų tokius pasiekimus“, – konstatavo V.Gatovas.

Pasak jo, „Russia Today“ 2013 metais paskelbė, kad anglų, ispanų ir arabų kalbomis transliuojamos jų programos pasiekia net 630 milijonų žmonių, tačiau tai buvo tik geografinis vertinimas, o ne realus televizijos kanalo žiūrimumas.

Pasak jo, „Russia Today“ 2013 metais paskelbė, kad jų programos pasiekia net 630 milijonų žmonių, tačiau tai buvo tik geografinis vertinimas, o ne realus televizijos kanalo žiūrimumas.

Kremliaus propagandos ruporu vadinamas televizijos kanalas JAV reklamuojasi aiškindamas apie milijoninę kasdienę auditoriją, tačiau išties kanalas vos peržengia 30 tūkstančių žiūrovų ribą.

„Kanalo vadovai pateikia skaičius, kurie atspindi tik tą asmenų skaičių, kurį gali pasiekti jų programos, bet turėkime omenyje, kad jie konkuruoja su šimtais kitų kabelinių televizijų kanalų“, – teigiama dokumente.

Naujausi duomenys rodo, kad Europoje „Russia Today“ žiūrimumas vargiai siekia 0,1 procento ribą. Tiesa, čia išsiskiria Didžioji Britanija, kurioje kanalą įsijungia bent 120 tūkstančių gyventojų.

„2013 m. gegužės mėnesį šis kanalas buvo 175 iš 278 Jungtinės Karalystės kanalų“, – skelbia dokumentas, paneigiantis „Russia Today“ teiginius apie kanalo populiarumą.

„WikiLeaks“ skandalus, Vakarų pasaulio problemas bei įvairias sąmokslo teorijas apžvelgiantis kanalas pastaruoju metu „prarijo“ labai nemažą dalį Kremliaus siunčiamų lėšų. 

„WikiLeaks“ skandalus, Vakarų pasaulio problemas bei įvairias sąmokslo teorijas apžvelgiantis kanalas pastaruoju metu „prarijo“ labai nemažą dalį Kremliaus siunčiamų lėšų. 

Štai 32 valstybėse tarp populiariausių esanti ir arabų kalba kalbančioje auditorijoje dominuojanti „Al-Jazeera“ televizija gali pasigirti dvigubai mažesniu finansavimu. Kitas konkurentas „Euronews“ gauna tik 9,2 mln. dolerių finansavimą.

Tuo metu „Russia Today“ kasmet pareikalauja 168,3 mln. dolerių ir patenka tik į dvylikos valstybių televizijų reitingus. Palyginimui, viena galingiausių pasaulyje BBC televizija per metus išleidžia 222 milijonus, tačiau jos žiūrovų auditorija aprėpia visą pasaulį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius