Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kremliaus spaudos sekretorius: „Edwardo Snowdeno poelgį ne mums vertinti“

Buvusio JAV žvalgybos darbuotojo Edwardo Snowdeno veiksmai patvirtino, kad visi gyvena „akvariume“, stebimi „didžiojo brolio“, antradienį pareiškė Rusijos prezidento spaudos sekretorius Dmitrijus Peskovas.
Dmitrijus Peskovas
Dmitrijus Peskovas / „Scanpix“/AP nuotr.

E.Snowdenas 2013 metais pabėgo iš Jungtinių Valstijų, nusikopijavęs ir paviešinęs daugybę dokumentų, susijusių su Nacionalinio saugumo agentūros (NSA) ir kitų žvalgybos institucijų visame pasaulyje vykdomomis didelio masto elektroninio šnipinėjimo programomis.

„Snowdeno poelgį ne mums vertinti – ir jo vertinti mums nereikia, nei gerai, nei blogai. Mums svarbiausia ne Snowdeno poelgis, svarbiausia – atidengtas ištisas informacijos klodas“, – per filmo apie E.Snowdeną premjerą Maskvoje žurnalistams sakė D.Peskovas.

„Svarbiausia – tai supratimas apie šį „big brother“ („didįjį brolį“). Anksčiau visi juokaudavo, kad „big brother is watching you“ („Didysis brolis stebi tave“), ir staiga sužinojome, kad jis iš tikrųjų žiūri“, – sakė jis.

„Supratimas, kad mes visi gyvename akvariume – suteiktas būtent Snowdeno – yra daug svarbesnis negu Snowdeno veiksmų vertinimas. Bent jau man“, – pridūrė prezidento Vladimiro Putino spaudos sekretorius.

Į klausimą, ar užtikrinamas E.Snowdeno saugumas ir ar jam suteiktas būstas, D.Peskovas atsakė: „Tai visiškai ne visuomenės reikalas ir juo labiau tai ne mūsų klausimas.“

Kalbėdamas apie JAV režisieriaus Oliverio Stone'o filmo „Snoudenas“, D.Peskovas sakė, kad kiekvienas šio kino kūrėjo darbas kelia susidomėjimą.

„Jis – išskirtinis žmogus, labai talentingas. Jo požiūris itin nestandartinis, itin bekompromisis – ypač vertinant, kas vyksta dabartinėje politinėje tikrovėje, saugumo srityje. Tai ypač įdomu“, – kalbėjo D.Peskovas.

Pasak jo, jis smalsiai pažiūrės filmą, nes jam įdomi autoriaus pozicija dėl susiklosčiusios padėties.

„Juk nei mes, nei jūs nežinome, kaip buvo iš tikrųjų. Bus labai įdomu. 100 proc. tiesos mes su jumis nesužinosime niekada – ir to nereikia“, – pažymėjo D.Peskovas.

E Snowdenas, kurį JAV kaltina šnipinėjimu ir valstybės paslapčių vagyste, nuo 2013-ųjų birželio gyvena Rusijoje, suteikusioje jam prieglobstį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius