-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kremlius iš modernizacijos komisijos pašalino kritiškai prabilusį milijardierių

Rusijos milijardierius Michailas Prochorovas, kuris apkaltino Kremliaus pagrindinį strategą mėginimu užgniaužti debatus, buvo pašalintas iš nacionalinės ekonomikos modernizacijos komisijos, sekmadienį pranešė prezidento Dmitrijaus Medvedevo biuras.
Michailas Prochorovas
Michailas Prochorovas / „Scanpix“ nuotr.

Be M.Prochorovo, iš prezidento komisijos Rusijos ekonomikos modernizacijos ir technologinės plėtotės klausimams išėjo ir du valstybės pareigūnai, sakoma trumpame Kremliaus pranešime, kuriame priduriama, kad į tarybą buvo įtrauktos kelios figūros, tarp jų – milijardierius Viktoras Vekselbergas.

Toks žingsnis buvo žengtas po to, kai M.Prochorovas praėjusią savaitę pasitraukė iš Kremliaus remiamos partijos „Teisingas reikalas“ lyderio posto ir apkaltino D.Medvedevo pagrindinį strategą Vladislavą Surkovą diskusijų slopinimu.

Kaip sakoma Kremliaus spaudos tarnybos pranešime, valstybės vadovas pašalino M.Prochorovą, Leonidą Reimaną ir Nikolajų Fiodorovą iš komisijos ir įtraukė į ją Olegą Budarginą, V.Vekselbergą, Nataliją Kasperskają ir Jurijų Urličičą, pranešė spaudos tarnyba.

„Pakeitimai padaryti pagal rotaciją“, – sakoma pranešime.

Vakar M.Prochorovo biuras agentūrai „Interfax“ pranešė, kad verslininkas, kaip įprasta, negavo kvietimo į modernizacijos komisijos posėdį, kuris vyks pirmadienį.

M.Prochorovo biuras priminė, kad „verslininkas dalyvavo modernizacijos komisijos darbe nuo pirmųjų jo egzistavimo dienų“.

M.Prochorovas buvo įtrauktas į komisijos sudėtį 2009 metų gegužės 20 dieną, remiantis prezidento įsaku įsteigti tokią instituciją.

Kaip anksčiau pranešė Rusijos prezidento padėjėjas Arkadijus Dvorkovičius, eilinis prezidento modernizavimo komisijos posėdis vyks rugsėjo 26 dieną ir bus skirtas specialistų rengimui prioritetinėmis šalies technologinės plėtotės kryptimis.

Kaip praneša komisijos tinklalapis, posėdis vyks Dmitrovgrade Uljanovsko srityje. Pagrindinį pranešimą pateiks nacionalinio mokslinių branduolinių tyrimų universiteto MIFI rektorius Michailas Strichanovas. Pranešimas bus skirtas inovacinių branduolinių technologijų specialistų rengimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius