Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kristianijos rajonas Kopenhagoje: kanapių kvapas turėtų išnykti

Danijos policija pradėjo patruliavimą laisva narkotikų prekyba pagarsėjusiame Kristianijos rajone.
Pusher street
Kristianija / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Danijos policija pirmadienį suintensyvino savo pastangas kovojant su prekyba narkotikais Kopenhagos Kristianijos rajone, vadinamojoje „Pušerio“ gatvėje. „Tai yra pirmas kartas, kai po kelių mėnesių, policininkai yra šalia garsiosios gatvės“, – teigia Kopenhagos policijos viceinspektorius Poulas Kjeldsenas, kuris ir paskirtas atskiro policijos pajėgų dalinio vadovu.

„Mes pirmiausia patruliuosime šalia Kristianijos rajono, ir tik tais atvejais, kai pačiame rajone kažkas įvyks, dėl ko mūsų įsikišimas bus būtinas, mes nedelsdami reaguosime“, – sako P.Kjeldsenas. Viršininkas nesitiki šios dienos patruliavimo metu rasti didelių narkotikų kiekių, bet „mes parodysime, kad mes čia esame“, – sakė pareigūnas.

Užpultas žurnalistas

Paskutinį kartą policija „Pušerio“ gatvėje lankėsi birželį, kai buvo užpultas televizijos žurnalistas. Jis bandė filmuoti  paslėpta kamera. Iš karto po incidento policija nusiuntė patrulius įsitikinti, kad žurnalistas vis dar yra Kristianijos rajone.

Praėjusią savaitę minėtas specialus policijos dalinys pradėjo savo darbą. Čia buvo sulaikyti 28 narkotikų pirkėjai ir vienas pardavėjas.

2011 metais Kopenhagos policija konfiskavo 1 352,84 kg hašišo, o 2007 m. – tik 221,45 kg.

Traukia turistus

Kristianija (daniškai: Fristaden Christiania) – Kopenhagos rajonas, kitaip dar vadinamas Laisvės miestu. Miestelis po Tivolio sodų yra antroji pagal lankomumą turistų atrakcija Danijos sostinėje. Kristianija kasmet pritraukia apie pusę milijono turistų. Viena iš lankomumo priežasčių – galimybė įsigyti lengvųjų narkotikų.

34 hektarų dydžio teritorijoje, esančioje vos už kilometro nuo Danijos karalienės rezidencijos, šiuo metu gyvena apie 850 gyventojų. Dauguma jų – visuomenės nustatytoms normoms nepaklūstantys žmonės: hipiai, pankai, menininkai, valkatos, muzikantai ir kiti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius