Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Krizės pikas įveiktas, teigia Putinas

Krizės pikas Rusijoje įveiktas, yra teigiamų tendencijų, bet BVP ir gamybos kritimas tebėra didelis ir gali pasiekti, pagal 2009 metų rezultatus, atitinkamai 8,7 ir 13,0 procentų, sakė Rusijos ministras pirmininkas Vladimiras Putinas.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Galima gana tvirtai teigti, kad krizės pikas įveiktas, nors turbulencijos reiškinių pasaulinėje ir, kaip padarinio, Rusijos ekonomikoje dar yra. Pastangos įveikti krizę pareikalaus iš mūsų nemažai ir laiko, ir jėgų, ir lėšų, bet apskritai teigiamos tendencijos šiandien aiškiai pasireiškia“, – sakė V.Putinas tiesioginėje televizijos laidoje atsakydamas į piliečių klausimus.

„Kai kurie ekspertai manė, kad BVP kris maždaug 10 proc. Kritimas didelis, bet geresnis nei manėme – 8,5 – 8,7 procento. Sumažėjo ir gamyba – daugiau kaip 10 procentų, o per visus metus tikriausiai bus apie 13 procentų“.

Remiantis oficialiomis vyriausybės prognozėmis, BVP kritimas per metus turi sudaryti 8,5 proc., pramonės gamybos – 11,4 procentų, bet šiuo metu žinybos tikslina makroprognozę iki 2012 metų, kuri iki gruodžo 10 dienos turi būti pateikta vyriausybei.

Ekonomikos plėtotės ministro pavaduotojas Andrejus Klepačas pripažino šią savaitę, kad ekonomika ketvirtajame ketvirtyje auga ne taip sparčiai kaip tikėjosi valdžia, o vicepremjeras finansų klausimais Aleksejus Kudrinas trečiadienį sakė, kad BVP kritimas gali būti gilesnis nei oficialiai prognozuota.

Spalio mėnesyje Ekonomikos plėtotės ministerija užfiksavo, jog paspartėjo pramonės smukimas, kuris buvo blogesnis už labiausiai pesimistiškas analitikų prognozes.

 V.Putinas sakė, kad per pastaruosius penkis mėnesius Rusijos ekonomika augo vidutiniškai 0, 3 proc. per mėnesį.  „Aš labai tikiuosi, kad kitų metų viduryje šie teigiami šalies ekonominės raidos rodikliai bus didesni“, – sakė V.Putinas, pripažindamas, kad pavieniai krizės reiškiniai išliks mažiausiai ir pirmojoje kitų metų pusėje.

„Stabdymo kelią mes vis dėlto 2010 metų pirmajame ketvirtyje ir iš dalies antrajame ketvirtyje , žinoma, dar jausime“, – sakė jis.  Anot premjero, situacija, susijusi su infliacija, geresnė nei tikėjosi valdžia.

„Infliacija bus maža, apie 9 procentus“, – sakė V.Putinas.  Iš pat pradžių valdžia manė, kad metinė infliacija pakils iki 11,0– 12,0 procentų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius