Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Krymo aneksijos pasekmės: gyventojai ieško prieglobsčio Lenkijoje

32 asmenų grupė penktadienio naktį peržengė Lenkijos ir Ukrainos sieną Pakarpatės Medykos pasienio punkte ir paprašė prieglobsčio. Kaip rašo Tvn24.pl, Sienos apsaugos tarnybos teigimu, atvykėliai iš Krymo kol kas apsigyvens viename iš pabėgėlių centrų Lenkijoje.
Rusijos kariai prie karinės bazės Perevalnoje, Kryme.
Rusijos kariai prie karinės bazės Perevalnoje, Kryme. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Atvykėliai paliko savo namus Rusijos okupuotame Kryme. Lenkijos Sienos apsaugos tarnybos pareigūnų teigimu, visi jie gaus laikinuosius asmens dokumentus ir leidimus likti Lenkijoje. 

Dėl pabėgėlių statuso suteikimo jiems ketinama apsispręsti per pusmetį.

Ukrainos sienos apsaugos tarnyba praneša, kad prieglobsčio prašo totorių grupė, kurioje – net 17 nepilnamečių. Tačiau Lenkijos pareigūnai atvykėlių tautybės nepatvirtina, esą informaciją apie tai, kad jie totoriai, išplatina Ukrainos žiniasklaida. 

Lenkijos pareigūnai atvykėlių tautybės nepatvirtina, esą informaciją apie tai, kad jie totoriai, išplatina Ukrainos žiniasklaida. 

Grupę sudarė 7 šeimos su vaikais, jauniausiam iš kurių – 5 mėnesiai, vyriausiam – 18 metų. Pasienio su Lenkija punktą jie pasiekė naktį iš ketvirtadienio į penktadienį ir iš karto informavo Ukrainos pasieniečius, kad ketina Lenkijoje prašyti prieglobsčio. Žmonės pabėgo iš Eupatorijos vakarų Kryme. Ukrainiečiai apie situaciją informavo lenkų kolegas, kurie ir nusprendė grupę įleisti į Lenkiją.

Atvykėliai tikina, kad namus paliko išsigandę nuolatinių grasinimų iš dabartinės Krymo valdžios dėl to, kad jie rėmė Ukrainos karius pusiasalyje.

Ukrainiečių pasieniečių teigimu, iš Rusijos užimto Krymo jau pabėgo apie tūkstantis įvairių tautybių Ukrainos piliečių. Dauguma Krymo gyventojų, nepritariančių pusiasalio okupacijai, prieglobsčio ieško vakarų Ukrainoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius