Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kubilius lato devalvacijos galimybę lygino su meteoritu, bet turėjo omeny ne Latviją, o Lietuvą (papildyta 13.45 val.)

Birželio mėnesį Lietuvos ministras pirmininkas Andrius Kubilius pasakė, kad lato devalvacijos tikimybė prilygsta tikimybei, kad nukris meteoritas, rašo Latvijos dienraštis „Diena“, kurį cituoja DELFI.lv.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Aš prognozuoju, kad Latvija nedevalvuos lato, nes tai neatneš jokios naudos. Tai tik gandai ir spekuliacijos. Visos šios prognozės rašytos šakėmis ant vandens“, – pareiškė A.Kubilius birželio 9 d. interviu Lietuvos nacionaliniam radijui. Politikas pridūrė, kad lato devalvacijos tikimybė lygi tikimybei, kad nukris meteoritas.

Portalas 15min.lt pirmasis Lietuvoje pranešė, kad vakar Latvijoje nukrito meteoritas, tačiau Latvijos žurnalistams kol kas nepavyko gauti A.Kubiliaus komentarų, kokia dabar lato devalvacijos tikimybė.

Papildyta 13.30 val. 15min.lt rado ir išklausė premjero A.Kubiliaus interviu Lietuvos radijui. Pasirodo, premjeras turėjo omeny ne Latviją, o Lietuvą.Galime taip pat kelti klausimą, kas būtų, jei meteoritas nukristų ant Lietuvos...

Interviu jis tikino, kad Latvijai devalvuoti latą nėra naudos, o kalbos apie tokius ketinimus tėra prielaidos ir spekuliacijos, sukūrusios pačiai Latvijai daugiau problemų. A.Kubilius teigė, jog Latvijos valdžia delsė imtis veiksmų, kurių tuo metu ėmėsi Lietuva ir Estija – mažinti išlaidas, didinti pajamas. „Nematau priežasčių, kodėl Latvija turėtų devalvuoti latą“, – tuomet teigė A.Kubilius. Jis žurnalistę užtikrino, kad Lietuva nesvarsto galimybės devalvuoti savo nacionalinę valiutą, kadangi yra „pajėgi tvarkytis“.

Paklaustas, jei Latvija visgi devalvuotų latą, kaip tai atsilieptų Lietuvai, A.Kubilius neišlaikė: „Ką mes prognozuojame? Nustokime gąsdintis, nustokime gąsdinti žmones, nes tos prognozės yra šakėmis ant vandens rašytos. Galime taip pat kelti klausimą, kas būtų, jei meteoritas nukristų ant Lietuvos.“

Visą interviu rasite čia (apie meteoritą premjeras kalba 3.30 min.).

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius