Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kur yra „Arctic Sea“, buvo laikoma paslaptyje, pranešė Suomijos policija

Suomijos centrinės kriminalinės policijos komisaras, vadovaujantysis tyrėjas Rabbe van Hertzenas pripažino, kad oficialioji valdžia žinojo, kur yra paskelbtas dingusiu sausakrūvis „Arctic Sea“, bet laivo buvimo vietą laikė paslaptyje.
„Arctic Sea“
„Arctic Sea“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Komisaras šalies laikraščiui „Ilta-Sanomat“ sakė, kad komitetas, į kurį įėjo Švedijos, Suomijos ir Maltos atstovai, atidžiai stebėjo, kas vyksta laive, bet neskelbė konfidencialios informacijos, kad nesukeltų pavojaus laivo įgulai.

Tuo pat metu jis paneigė Maltos jūrų departamento pareiškimą, kad prekybos laivas „Arctic Sea“ nebuvo pradingęs iš akiračio nė vieną dieną. Kaip pranešė vakar Maltos departamentas, kur plaukia laivas, buvo žinoma, nepaisant pranešimo, kad jis dingo. Suomijos komisaras tai paneigė.

Antradienį per suderintus Rusijos karinio jūrų laivyno (KJL) ir karinių oro pajėgų (KOP) veiksmus laivą „Arctic Sea“ aptiko didelis kovos su povandeniniais laivais laivas „Ladnyj“. Per surengtą operaciją laivo „Arctic Sea“ įgula buvo išlaisvinta, o esantys jame aštuoni ne įgulos nariai areštuoti.

Laivas „Arctic Sea“ liepos 23 dieną išplaukė iš Suomijos į Alžyro Bedžajos uostą. Jis gabeno 6700 kubinių metrų medienos, kuri kainuoja iš viso 1,16 mln. eurų. Liepos 28 dieną ryšys su laivu nutrūko.

Estijos prokuratūra trečiadienį pranešė, kad Rusijos valdžia iki šiol nesikreipė į Estiją juridinės pagalbos byloje dėl numanomo laivo „Arctic Sea“ užgrobimo.

Estijos saugumo policija antradienį iškėlė baudžiamąją bylą, kad išsiaiškintų, ar iš tikrųjų išeiviai iš Estijos susiję su numanomu laivo „Arctic Sea“ užgrobimu. Estijos URM nusiuntė į Rusiją atitinkamą notą su paklausimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius