Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Latvija ketina paskersti 40 tūkst. kiaulių

Latvija, siekdama užkirsti kelią afrikinio kiaulių maro plitimui, ketina paskersti apie 40 tūkst. kiaulių, pareiškė žemės ūkio ministras Janis Duklavas.
Paršiukai
Paršiukai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Svarstome galimas prevencines priemones. Viena jų, kuriai veikiausiai bus ryžtasi, tai – kiaulių skerdimas. Tiesiog skerdimas, gaunant už tai kompensacijas, kad afrikinis kiaulių maras neturėtų galimybės plisti“, – sakė ministras.

Jis patikslino, jog kiaulės būtų masiškai skerdžiamos rajonuose, kur paskelbta ypatingoji padėtis, taip pat buferinėse zonose.

„Mūsų skaičiavimais, šiose teritorijose yra apie 40 tūkst. kiaulių. Sprendimas dėl jų skerdimo gali būti priimtas šią savaitę“, – pridūrė J.Duklavas.

Nacionalinės statistikos žinybos duomenimis, šių metų pradžioje šalyje buvo 367,5 tūkst. kiaulių.

Maras Latvijoje pirmąkart oficialiai patvirtintas prieš mėnesį – mirtinai pavojingos kiaulėms ir šernams ligos atvejai nustatyti šalies rytiniame Latgalės regione, Baltarusijos pasienyje.

Iki šiol maro virusas Latvijoje rastas 30-yje kritusių šernų ir 28-iose nugaišusiose kiaulėse. o utilizuota beveik 200 kiaulių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius