-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvijoje atliekamas tyrimas dėl galimai nusikalstamo čečėnų suteikto finansavimo partijai „Viskas Latvijai!“

Dabar būtų per anksti kelti kokias nors hipotezes dėl galimai nusikalstamų veiksmų, susijusių su tuo, kad nacionalistinę partiją „Viskas Latvijai!“ neva finansavo čečėnų bendruomenė, pareiškė penktadienį televizijos kanalo LNT laidoje „900 sekundžių“ Latvijos generalinis prokuroras Erikas Kalnmejeras.
Čečėnai
Čečėnai / „Scanpix“ nuotr.

Jeigu taip buvo, iš pradžių būtina patikrinti, ar finansavimas atitiko įstatymus, pridūrė jis.

„Todėl per anksti kelti kokias nors hipotezes ir teigti, kad tai buvo galimai nusikalstami veiksmai. Saugumo policija dirba, jie aiškinasi visas aplinkybes, susijusias su šia galbūt suteikta finansine pagalba, ir tada atsiras aiškumo“, – pabrėžė E.Kalnmejeras.

Į klausimą, kodėl šį atvejį tiria Saugumo policija, o ne Kovos su korupcija biuras, generalinis prokuroras atsakė, kad, matyt, vidaus reikalų ministrė Linda Murniecė turėjo sumetimų, dėl kurių ji pavedė atlikti patikrinimą Saugumo policijai.

Anksčiau buvo pranešta, kad Saugumo policija kitą savaitę gali užbaigti patikrinimą dėl informacijos, kad partija „Viskas Latvijai!“ galbūt gavo lėšų iš Latvijos čečėnų, susijusių su organizuotu nusikalstamumu.

Kaip BNS sakė Saugumo policijos viršininko pavaduotoja Kristinė Apsė-Krūminia, žinyba tikrina operatyvinę informaciją, pagal kurią, rinkimų kampanijos metu finansinę paramą partijai „Viskas Latvijai!“ ar kokiems nors jos nariams teikė Latvijoje gyvenantys išeivių iš Čečėnijos atstovai, kurie gali būti susiję su organizuotu nusikalstamumu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius